După o evoluţie senzaţională, Sergiu Novac a dovedit întregii ţări că matematica pentru el nu mai are niciun secret

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În perioada 2-7 aprilie 2018, la Satu Mare, a avut loc Faza Naţională a Olimpiadei de Matematică, pentru elevii din clasele VII-XII. Etalându-şi vastele cunoştinţe  în domeniul matematicii, ca şi anul trecut, elevul Sergiu Novac, actualmente elev în clasa a X-a a Colegiului Naţional Coriolan Brediceanu, s-a clasat pe locul I, părând că are abonament la acest loc.

Faţă de anul precedent, el s-a întrecut pe sine, obţinând locul I cu punctajul maxim posibil: 28 de puncte. Şi ca şi cum această uluitoare performanţă nu ar fi fost suficientă, el i-a mai adăugat încă una. La barajul care a avut loc după olimpiadă, el a reuşit să evolueze în nota generală, adică excelent, reuşind o performanţă ce nu s-a mai realizat în istoricul unor astfel de întâmplări petrecute în urbea noastră în utimii 30 de ani, fiind inclus în lotul României, format din şase elevi (patru din Bucureşti, unul din Constanţa şi el, Sergiu Novac, din Lugoj) care vor reprezenta ţara la Balcaniada de Matematică. Suntem convinşi că Sergiu Novac nu şi-a spus ultimul cuvânt. Ba dimpotrivă, abia acum a început să „vorbească”. Cu un  „antrenor” de talia profesoarei Adriana Mariş suntem siguri că va îmbogăţi corola de premii a brediceniştilor.

Nici „umaniştii” nu s-au lăsat mai prejos

Și olimpiada de limba germană maternă, etapa națională, care a avut loc la Sibiu, a adus satisfacții atât elevilor participanţi, cât şi profesorilor care se ocupă de pregătirea lor. Astfel, eleva Isabella Floroni, din clasa a XII-a (prof. Adina Lazăr) a reuşit un merituos loc III.

De asemenea, eleva Atanasia Antănaș, din clasa a XI-a (prof. dr. Mihaela Bînă) a obținut o mențiune (110,50 puncte) la olimpiada națională de limba română desfășurată în perioada 2-6 aprilie 2018 la București.

Directorul Colegiului Naţional Coriolan Brediceanu Lugoj, prof. dr. Aurelian Sima, a declarat: „Aceste rezultate vin să confirme munca susținută de elevii si profesorii noștri de-a lungul anilor, ducând astfel mai departe renumele acestui colegiu. Ne bucurăm pentru performanțele obținute, îi felicităm pe toți participanții la fazele naționale ale olimpiadelor și le dorim mult succes la concursurile viitoare”.

A fost o declaraţie pe un ton „neutru”, semn că este obişnuit cu astfel de realizări măreţe.

Mircea ANGHEL

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. Sincere felicitari cistigatorilor.
    Cu un amendament: sint convins ca Sergiu Novac nu crede ca „matematica pentru el nu mai are niciun secret”.
    Caci ar fi grav daca i-ar da crezare ziaristului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.