După 40 de ani de la debut, „Generalul” caricaturii româneşti, lugojeanul Cristinel Vecerdea-Criv, a fost răsplătit (de alţii) cum se cuvine

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Pentru „generalul” caricaturii al Armatei Române, lt-col. (rez.) Cristinel Vecerdea-Criv,  se anunţă cod roşu, adică pericol de inundaţii (cu premii). Dacă ar fi să ne luăm după abundenţa lor, care, nu întâmplător, s-a abătut în ultimul timp asupra  vitrinei sale cu trofee: Premiul Special la Salonul de caricatură Tg. Jiu, Diploma Accademico di Merito-Accademia Internazionale „Citta di Roma” di Scienze-Arte-Cultura-Spetacolo  (pentru întreaga activitate), Premiul  I la Festivalul de Umor  Drobeta-Turnu Severin, Marele Premiu la Festivalul de Umor  „Constantin Tănase” Vaslui, se pare că meteorologul de serviciu a avut dreptate.

Cu armamentul din dotare, adică o peniţă foarte ascuţită, înmuiată tot timpul în acid, talent, umor, inteligenţă, modestie cât încape, rafinament (ordinea puteți să o stabiliţi dumneavoastră), a participat la teatrele de război unde au luptat şi ostaşii români, în Bosnia, Afganistan, aducându-le zâmbetul pe buze celor aflaţi departe de ţară, de familiile lor. Pe timp de pace, a vizitat şi Sediul Comandamentului trupelor NATO  de la Bruxelles, unde (s-)a făcut ceea ce  face de-o viaţă: s-a făcut de râsul lumii! Şi, uite-aşa, au trecut 40 de ani de la debutul său pe câmpul de luptă al caricaturii române, prilej cu care i-a fost  înmânată din partea Ministerului Apărării Naţionale Diploma de Excelenţă, de către general-locotenent, Dr. Cătălin Zisu (citiţi Laudatio scris pe minunata diplomă, pe una din pozele alăturate!). Cred că sunt în asentimentul dumneavoastră, cititori inteligenţi ai ziarului nostru, atunci când îi urez concetăţeanului nostru, viaţă lungă, sănătate şi multă otravă în… peniţă! Mircea ANGHEL
PS 1 şi PS 2:

Oare nu se mai găseşte, prin vreun colţ al unui sertar al primăriei, o cheie uitată a oraşului, petru a o oferi cetăţeanului de onoare al urbei noastre, fără diplomă, să aibă cu ce descuia poarta, atunci când va mai (re)veni în Lugojul său atât de drag (chiar dacă nu are o căruţă de oase a predecesorilor lui în cimitir)?
Din surse neoficiale, dar demne de toată încrederea, am aflat că Prâslea-al  nostru cel voinic va participa în curând la Festivalul de umor “Mărul de Aur”, de la Bistriţa, de unde  sperăm că, dacă nu va reuşi să se întoarcă cu un sac de mere, atunci ar fi bun şi unul singur, dar să fie de aur. La trecutu-ţi mare, asta îţi doresc!

Nota redacției: Pe 1 iunie, de la ora 15, îl puteți urmări pe Criv în emisiunea „Femei de 10, bărbați de 10”, realizată de Marina Almășan, pe TVR 2.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.