Două poete din Lugoj, în antologia „Pe bolta verii, stele literare”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

A apărut recent, la editura Pim, din Iași, volumul 3 al antologiei „Pe bolta verii, stele literare”, editat de Cenaclul Internațional Stele Căzătoare și coordonat de Doina Moritz.

Am întâlnit cu bucurie în cuprinsul acestei antologii, care are 972 de pagini, numele unor poeți din Lugoj, din Făget, din Reșița și din alte localități din Banat.

Amintim doar de Loredana Suzana Golban și Ana Izbașa din Lugoj și Lenuța Szabo din Făget. Pe Ana Izbașa cititorii noștri o cunosc deja, dar Loredana Suzana Golban constituie o surpriză pentru noi.

Din grupajul ei de poeme, așezate sub motto-ul „Mi-ar plăcea să scriu pe o bucată de nor și să arunc în ținta destinului cu săgeți furate din soare”, cităm din Psalm:

„Eu cred că Tu Te afli-n toate,/ În inimă, în cer și pe pământ,/ În cupele de flori și-n firul ierbii,/ În vise, în speranțe și în noi.”

Această masivă antologie beneficiază și de o prefață semnată de Alexandru Florin Țene, președintele Ligii Scriitorilor Români, care spune:

„Singurii care șterg cu buretele indiferenței, al intoleranței pagini întregi din istoria literaturii române sunt criticii literari din spațiul spiritual românesc. Francezii nu-și permit să omită niciun autor, chiar dacă a scris și a publicat un singur vers. Pe când la noi ștergem cu „buretele” o întreagă pleiadă de oameni de cultură.”

Nouă nu ne mai rămâne de adăugat, ținând cont de cele de mai sus, decât că cele două poete din Lugoj, Ana Izbașa și Loredana Suzana Golban, merită toată aprecierea cititorilor noștri. (D. G.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.