Donație de cărți pentru Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Doamna Giorgia Harasim, tânăra pentru care lectura reprezintă cel mai important lucru în viață, și  Asociația  Alternativ Ed  din Lugoj au oferit în dar 240 de volume elevilor de la Școala Gimnazială Balinț și astfel rafturile bibliotecii școlare s-au însuflețit și îmbogățit.

Doamna director prof. Mihaela Kristof  a dorit ca elevii  școlii să beneficieze de toate condițiile la fel ca elevii din mediul urban pentru a citi. Așa cum în Lugoj există Clubul de lectură „O carte pe lună”, se dorește înființarea unui club și în mediul rural, la Balinț. Elevii au o varietate de cărți din care pot alege ceea ce le place să citească pentru a-și îmbunătăți vocabularul și deprinderile de citit-scris.

În cărți se întâlnesc mereu modele de viață care  inspiră și care  ajută la dezvoltarea personalității. Când îndrăgim un personaj, îi preluăm din încredere, din valori și, uneori, chiar din strategii. În lumea poveștilor, găsim curajul de a ieși din situații oricât de dificile. Cărțile ne întăresc, ne dezvoltă limbajul și ne învață să gândim creativ.

Școala trebuie să aibă grijă de lumea poveștilor celor mici. Fie că e vorba de copii, fie de adulți, nu e niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a face o practică regulată din cititul cărților. Pentru cei mici, rezultatele nu înseamnă doar îmbunătățirea performanțelor școlare curente sau viitoare, ci și o dezvoltare intelectuală armonioasă.

Școala Gimnazială Balinț se numără printre școlile din mediul rural care pun accent pe asigurarea condițiilor celor mai bune pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor.

AL PRESS

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.