Doi tineri pianişti de la Școala „Filaret Barbu” s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Rezultate de excepție, cu o premieră pentru școala de muzică lugojeană: doi pianiști, cu punctaj maxim, calificați la aceeași ediție a Fazei naționale. De remarcat calificarea pentru a doua oară, consecutiv, a lui Eusebiu-Thomas FLOREA. Un talent de excepție, care a încântat juriul și spectatorii prezenți în Sala de Concerte „Mihai Perian” a Liceului de Muzică „Ion Vidu”.

Importantele investiții făcute în ultimul timp la Școala de Muzică „Filaret Barbu”, vegheată de Primărie (dăruirea unui pian nou de concert performant instituției, un gest unic în istoria culturală a urbei, a avut un rol extrem de important) și Honeywell Life Safety Romania SRL Lugoj (o multinațională de top care sprijină inteligența și talentul micilor lugojeni) au fost făcute cu real folos.

Spectatorii prezenți la importanta competiție artistică, dar și membrii juriului și-au exprimat admirația și respectul pentru măiestria interpretativă a micilor muzicieni lugojeni. Iată rezultatele:

♦ PIAN ♦ Premiul I: Alexandru-Mihai MOȚ, cl. a III-a (prof. Raluca Miclăuș) – 100 de puncte și calificare la Faza națională; Eusebiu-Thomas FLOREA, cl. a VIII-a (prof. Andreia Florea) – 100 de puncte și calificare la Faza națională; Antonia PFEIFFER cl. a IV-a (prof. Andreia Florea); Patricia-Maria ROȘCA, cl. a V-a (prof. Carmen Schöner); Ana-Ilinca PFEIFFER, cl. a VII-a (prof. dr. Constantin-T. Stan).

Premiul II: Lirius-Dominic CREȚIU, cl. a V-a (prof. Carmen Schöner);

Premiul III: Bianca-Maria GEORGESCU, cl. a VIII-a (prof. Carmen Schöner);

Mențiune: Theodora-Maria CONDRATIUC, cl. a III-a (prof. Claudia Crețiu); Ioana-Maria GIURGIU, cl. a IV-a (prof. Claudia Crețiu)

♦ VIOARĂ ♦ Premiul III: Sara-Abigail NEAG, cl. a III-a (prof. Valentina Vasiliu); Andrei Berlo, cl. a V-a (prof. Valentina Vasiliu);

Mențiune: Andrei BECHERU, cl. a V-a (prof. Remus Lața);

♦ CLARINET ♦ Premiul I: Eduard BULCIU, cl. a V-a (prof. Lucian Costi).

La Olimpiadă au participat concurenți din Arad, Timișoara, Lugoj, Reșița, Petroșani, Deva și Alba Iulia. Doar școlile de muzică din Lugoj și Timișoara vor avea câte doi reprezentanți pianiști la Faza națională, care va avea loc la București în 18-19 aprilie. Membrii juriului, spectatorii vorbeau de un adevărat fenomen muzical care se petrece la Lugoj. Nici nu se putea altfel în orașul muzicii.

Alex BARANYAI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.