Doi brutari români dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Doi brutari români din Italia dau pâine gratis italienilor care nu își mai permit să o cumpere. Au șters și datoriile clienților pe care îi au în oraș.

Laurențiu Moroșanu, în vârstă de 39 de ani, și Sorin Mistreanu, de 42, sunt doi români, verișori între ei, care trăiesc de foarte mulți ani la Fiumicino, localitate în apropierea Romei. Cei doi sunt de 4 ani proprietarii unui magazin-brutărie, unde fac pâine, pizza și produse de patiserie. O grămadă de bunătăți din care au decis în aceste zile să împartă și celor mai puțin norocoși. La sfârșitul programului, când magazinul „Dolce Pane” de pe via Focemicina, numărul 93, își trage jos obloanele, românii noștri lasă afară zeci de pungi cu pâine, cu pizza și alte delicatese, pentru cei care nu-și permit să cumpere, pentru cei care și-au pierdut locul de muncă sau cei cărora angajatorii le-au blocat momentan salariile.

Pe lângă acest gest, cu trei zile în urmă, proprietarii români ai magazinului-brutărie Dolce Pane și-au anunțat clienții cu restaurante, cărora le furnizează pâine, că le vor elimina toate datoriile și când restaurantele respective își vor relua activitatea vor primi pâine gratis de la ei pe o perioadă de două săptămâni. „Trăim aici de 20 de ani”, a declarat Laurențiu pentru Rotalianul, „lumea ne apreciază, ne cunoaștem toți între noi, trebuie să ne ajutăm, nu contează ce rasă sau ce naționalitate suntem.” Magazinele alimentare sunt deschise în Italia, cei doi lucrează la foc continuu pentru a aproviziona populația cu pâinea cea de toate zilele.

„Respectăm regulile de igienă și cele impuse de guvernul italian, în interiorul magazinului clienții intră pe rând, unul, maxim doi o dată. Avem dezinfectant pentru mâini, mănuși, mască de protecție și respectăm distanța de un metru. Trebuie să lucrăm, pâinea este un aliment de bază, iar noi suntem datori acum să mergem înainte.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.