Din perspectiva excelenței profesionale și a integrității morale, nimeni nu bate oferta Mișcării Populare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mihail Neamțu, noul președinte al PMP Timiș, a fost prezent săptămâna trecută la Lugoj, alături de Ligia Dugulescu, Ovidiu-Nicolae Popa, Cosmin Cionca, Fedor Mașniță și alți membri PMP. Cu această ocazie, domnia sa a susținut, la Restaurantul J’Adore, o conferință de presă din care spicuim:

„După cum știți suntem un partid care luptă pentru reducerea numărului de parlamentari și lucrul acesta reprezintă o prioritate. Doresc să transmit un mesaj foarte simplu: Mișcarea Populară în județul Timiș renaște și are premisele celui mai bun rezultat de până acum din istoria acestui partid, în Banat cel puțin. După cum știți, avem un bazin consolidat, undeva între 6 și 7 procente, iar lucrul acesta a fost dovedit de candidații noștri de anul trecut. În 2019, domnul Traian Băsescu, care a deschis lista pentru europarlamentare, a atras aproape 7 procente, domnul Teodor Paleologu, candidatul PMP la funcția de președinte al României în 2019, a luat un scor de peste 7 procente, un scor peste media pe țară. Recunoaștem că în acest an au fost niște accidente pe parcurs, mai ales în Timișoara, iar scorul în Lugoj putea fi mai bun. Un singur consilier în Lugoj și nici unul în Timișoara este complet nesatisfăcător pentru potențialul enorm pe care îl avem.

Echipa Mișcării Populare vine cu o noutate: în primul rând vom acoperi toate categoriile profesionale pe care le putem reprezenta în Parlamentul României. Suntem un partid popular care reprezintă toate clasele sociale. Printr-un antreprenor cum este dl Cosmin Cionca, antreprenorii se simt reprezentați, fermierii de asemenea. Tot ceea ce presupune implicarea socială, filantropia, ajutorul pentru familiile destrămate vine din partea doamnei Ligia Dugulescu. Avem, de asemenea, oameni cu experiență în domeniul academic, dl Radu Negrilă este o somitate în acest domeniu, dl Ovidiu Popa este un om care reprezintă meseriile liberale, este antreprenor în domeniul consultanței și al vânzărilor directe. Avem o listă cu oameni foarte tineri, marea majoritate sub 40 de ani, există și experiență, și entuziasm și prospețime. De aceea cred că vom reprezenta o surpriză foarte plăcută pentru toți timișenii, toți bănățenii.

Am o legătură cu județul, mult mai adâncă decât spun răuvoitorii, idila dintre părinții mei a început pe malul Begăi și probabil că m-aș fi născut la Timișoara, dacă partidul comunist nu avea acea tâmpită filozofie care ținea de centralism și repartiție. M-am născut la Făgăraș dintr-o greșeală, mulți membri ai familiei au studiile făcute la Timișoara, și eu de vreo 12 ani am o proprietate în Timiș, pentru că am iubit tot timpul zona aceasta. De altfel, mă consider bănățean, pentru că pe vremea când mergeam la școală treceam Mureșul și, într-un fel sau altul, eram o verigă între Banat și Crișana.

Lista noastră arată impecabil, nu există oameni cu probleme penale, avem o listă extraordinară, cea mai bună listă a Mișcării Populare este în Timiș, n-am nici un dubiu și, mai mult decât atât, venim în întâmpinarea celor care se simt nereprezentați și nerecunoscuți. În ultimii 5 ani am văzut că vocea creștinilor este tot mai marginalizată. Am fost luați peste picior de către USR și nu doar, chiar și de către Klaus Iohannis, când am fost la Referendumul pentru familie, am fost considerați medievali, creștinopați și retrograzi doar pentru că ne-am permis să susținem ceea ce susține Europa de mii de ani, anume că familia presupune uniunea naturală dintre un bărbat și o femeie, și că orice copil are nevoie de-un tată și de-o mamă.  Din păcate, Alina Gorghiu, care a luptat mult împotriva Referendumului pentru familie, cunoscută și pentru poziționările sale în favoarea penalilor, ocupă locul I pe lista PNL pentru Senat. Între a fi avocatul penalilor și a fi avocatul copiilor marginalizați, cu siguranță poziția doamnei Ligia Dugulescu va stârni simpatie și respect în rândul electoratului.

Doamna Ligia Dugulescu crede că Iisus este speranța României și a copiilor, doamna Alina Gorghiu crede că politicienii sunt speranța penalilor. E o uriașă diferență de poziționare și convingere. Timișul nu ar fi fost ceea ce este astăzi dacă niște creștini, acum sute de ani, nu s-ar fi implicat într-o bătălie împotriva semilunei, împotriva otomanilor, Timișul n-ar fi acest spațiu multicultural dacă noi nu am fi avut aici o gândire de tip creștin-democrat, care să pună toate cultele într-un dialog.

Dacă e ceva deosebit în oferta pe care o facem noi este caracterul multiconfesional al propunerii. Avem un reprezentant al cultului baptist, doamna Ligia Dugulescu, avem zona penticostală acoperită de mai mulți candidați, inclusiv dl Doru Rusu, avem oameni care vin din zona ortodoxă, unii sunt români, alții sunt sârbi, cum este cazul dnei Silvia Galben, cu alte cuvinte minorități religioase, minorități etnice, dar și reprezentanți ai unor categorii defavorizate, cum este Raluca Popescu, care suferă de un handicap neuromotoriu foarte grav. Toți acești oameni minunați ai Banatului au fost cuprinși pe listele noastre la Deputați și la Senat. Fără să fiu deloc exagerat, socot că nimeni nu bate, din perspectiva excelenței profesionale și a integrității morale, oferta Mișcării Populare”.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Timiș. Realizat de AL LUGOJPRESS SRL, Cod mandatar financiar: 11200012</span

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.