Deschiderea primei biblioteci de limbă engleză din oraș, eveniment organizat de Helen Doron English din Lugoj

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

De peste 30 de ani,  metoda Helen Doron este emblematică pentru învățarea limbii engleze de la o vârstă fragedă. Cursurile Helen Doron se desfășoară în grupe mici, într-o manieră relaxantă și dinamică. Copiii sunt încurajați să învețe limba engleză într-un mod natural, prin joc, muzică, mișcare și cântece. Procesul de învațare este completat de materiale concepute de specialiști și adaptate pe vârstele copiilor și pe stilurile diferite de învațare, dar și de profesori bine pregătiți, implicați și cu o energie pozitivă.

Evenimentul  „Ziua Copiilor cu Super-Puteri!”, organizat de către Helen Doron English din Lugoj în data de 5 iunie 2018, începând cu ora 18.00, la Școala Primară nr. 4, în aer liber, a fost unul inedit și s-a desfășurat în cadrul proiectului anual Young Heroes, tematica de anul acesta vizând accesul la carte. Sloganul campaniei din 2018 este Readers are Leaders” și a vizat acțiuni de combatere a analfabetismului și de promovare a educației prin lectură.

Bucuria deschiderii primei biblioteci de limba engleză din oraș, dotată cu peste 400 de exemplare de cărți în limba engleză a fost împărtășită atât de copii, cât și de părinți, care au petrecut o după-amiază relaxantă printre cărți, intrarea fiind liberă și destinată tuturor copiilor și adulților, indiferent de vârstă.

Proiectul acestei biblioteci de limbă engleză își dorește să ofere accesul la aceste cărți tuturor lugojenilor, indiferent dacă sunt sau nu înscriși la cursurile Helen Doron Lugoj. Cele 400 de exemplare sunt potrivite atât pentru adulți, cât și pentru copii, indiferent de nivelul de limbă engleză. Cărțile sunt variate, de la cărți pentru copii, la povești și romane, de la cărți pentru începători la cărți pentru cei care citesc la un nivel avansat în limba engleză.

„Este un proiect realizat cu mult suflet și drag! Îmi doresc să le ofer oamenilor din Lugoj accesul la altceva, cu atât mai mult copiilor și tinerilor. Cred că accesul la niște cărți noi și diverse, alături de îndrumarea și încurajarea părinților, pot schimba cel puțin câteva vieți în bine. Lumea cuvintelor este o lume minunată, care ne poartă în locuri necunoscute, pline de imaginație, pline de sens și întrebări – ce poate fi mai frumos decât o carte care ne ajută să creștem și să ne dezvoltăm? Este drept că este un proiect ce a rezultat în urma pasiunii mele pentru cărți și pentru citit, însă sper să reușesc ușor să le insuflu și altora «microbul» cititului! ” – a declarat pentru Actualitatea, Paula Hallof – manager și profesor la Centrul Helen Doron English din Lugoj.

La eveniment au participat părinți, copii, profesori și voluntari, îmbrăcați lejer, cu o atitudine pozitivă. Accesul liber la cărți, muzica ambientală și spațiul verde i-au încurajat pe copii să se așeze pe pături și să citească interesați din noile cărți puse la dispoziția lor. Acțiunea s-a desfășurat sub campania Young Heroes – Readers Are Leaders, sau altfel spus: „Super-eroii sunt copiii care citesc!” Așadar, copiii care au participat la eveniment au fost încurajați să parcurgă niște probe în cadrul unor ateliere specializate, cu activități corelate cu cărțile bibliotecii de limba engleză și să descopere singuri că drumul spre a deveni un super-erou nu este deloc dificil .

În continuare, Centrul Helen Doron Lugoj se pregătește pentru cursurile intensive de limba engleză din perioada verii. Cursurile se desfășoară în perioada lunilor iulie – august 2018, cuprinzând categorii de vârstă între 4-12 ani: 4-6 ani Holiday Fun with Flupe, 6-9 ani Holiday Jumb with Joey, 6-9 ani Holiday Jump with Joey, 10-12 ani Paul Ward Holiday. Personajele care îi însoțesc pe copii au rămas aceleași, însă aventura din vacanță continuă cu alte peripeții, experimente și jocuri distractive pentru copii.

În plus, față de anul precedent, anul acesta Centrul Helen Doron English din Lugoj vine către lugojeni cu un parteneriat extraordinar realizat împreună cu Școala de Circ din Timișoara. În perioada 16-20 iulie 2018,  stagiul de circ presupune activități și abilități distractive, dezvoltarea armonioasă a copiilor, dinamica pozitivă, exerciții fizice noi specializate din circul contemporan: în primele două zile participanții vor experimenta toate disciplinele de circ (trapez, echilibru pe bilă și cablu, jonglerie, acrobație). Apoi, vor alege, în funcție de preferințe, ce disciplină doresc să aprofundeze. Spectacolul oferit la final va fi creat pornind de la ideile copiilor, însă ghidat de către formator. Mișcarea scenică, coregrafia și atitudinea artistică vor fi elemente experimentate de către copii pe tot parcursul săptămânii, prin jocuri distractive.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.