Decizie în procesul în care se judecă anularea ordinului prin care Claudiu Buciu și-a pierdut mandatul de primar

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Marți, de la ora 10, a avut loc prima înfățișare în procesul în care se judecă anularea ordinului prin care prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, i-a încetat mandatul primarului Claudiu Buciu, din cauză că și-a schimbat domiciliul. Instanța a decis amânarea cauzei „Pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinare şi dosarul administrativ”.

Următorul termen în acest proces a fost stabilit pentru miercuri, 7 septembrie. Dacă Buciu va câștiga acest proces, atunci toată administrația orașului va reveni la starea de la începutul lunii iulie 2022: Buciu – primar, Blidariu – viceprimar, Serendan (n.r. – actualul viceprimar) – consilier local.

Dacă Buciu pierde acest proces, ordinul prefectului este definitiv și Guvernul trebuie să organizeze alegeri, în termenul legal de 90 de zile. Claudiu Buciu a făcut recurs și în dosarul în care a cerut suspendarea efectelor ordinului prin care prefectul județului Timiș, Mihai Ritivoiu, i-a încetat mandatul.

În prima instanță, din 10 august, Buciu a pierdut. Dacă va câștiga recursul, se poate întoarce provizoriu pe funcție, până la finalizarea procesului în care cere instanței anularea ordinului prin care i-a fost încetat mandatul.

În caz că judecătorii vor menține prima sentință, atunci fostul primar trebuie să aștepte finalizarea procesului pentru anulare. În prezent, Claudiu Buciu ocupă funcția de consilier al primarului interimar Bogdan Blidariu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.