Dealerii care vindeau iarbă și alte substanțe interzise la Lugoj, eliberați din arest preventiv

Curtea de Apel Timișoara a întors decizia Tribunalului de a-i aresta preventiv, pentru 30 de zile, pe cei 9 lugojeni care vindeau iarbă și alte substanțe interzise la Lugoj. Din arest preventiv, aceștia vor sta acum în arest la domiciliu.

Celor nouă lugojeni li se alătură alte două persoane, un bărbat din Nădrag și unul din localitatea Topolovățu Mare. Săptămâna trecută, la Lugoj și în mai multe locații din județ, 27 în total, au avut loc percheziții. Procurorii și polițiștii au descins pentru a destructura grupul infracțional.

Aceștia aveau ca „specializare” infracțiunile legate de traficul de droguri de mare risc. În primă fază, 34 de persoane au ajuns la audieri.

Date din rechizitoriul procurorilor: „Pe baza investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în activitatea de procurare și comercializare a drogurilor, suspecții erau organizați pe trei niveluri:

♦ nivelul I – dealerii mari, care dețineau cantități ridicate de droguri, pe care le comercializau doar în cantități mari, în special suspecților de la nivelurile inferioare;

♦ nivelul II – dealerii de nivel mediu, cu rol preponderent de intermediari între suspecții de pe nivelurile I și III, care achiziționau cantități mari de droguri de la suspecții din primul eșalon și pe care le comercializau ulterior suspecților de la nivelul inferior, dar și clienților proprii;

♦ nivelul III – dealerii stradali, care achiziționau cantități de droguri de la suspecții din eșaloanele superioare și pe care le vindeau ulterior către propriile cercuri de consumatori.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare a fost ridicată cantitatea de peste o jumătate de kilogram cannabis, 200 de grame de hașis, mai multe doze MDMA, 32 de comprimate susceptibile a conține substanțe psihoactive, 8 cântare, o cultură formată din 6 plante de cannabis, un pistol cu gaze, 6 cartușe, un cort pentru cultură indoor cannabis, 25.600 de lei, 990 de euro și 34 de telefoane mobile”, au scris anchetatorii în rechizitoriu.

(A. P.)

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.