De la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie plajele

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că măsurile de relaxare se fac progresiv, iar dacă totul merge bine, de la 1 iunie ar putea fi deschise terasele, iar de la 15 iunie restaurantele și plajele. Tătaru a atras atenția că totul depinde de modul în care se comportă oamenii și respectă regulile.

„Noi evaluăm măsurile luate, dacă au avut efectul scontat, și sunt în discuție măsurile pe care le pregătim pentru după 1 iunie. Dacă totul merge bine, putem deschide la 1 iunie terasele, la 15 iunie restaurantele, plajele. Însă dacă se observă creșteri ale cazurilor, ne putem întoarce la măsurile de la început”,

a declarat ministrul la Digi24.

Tătaru susține că efectele celor trei zile de relaxare după încheierea stării de urgenţă se vor vedea în zilele următoare.

„Am avut două-trei zile în care lumea s-a bucurat de libertate. Suntem pe o pantă descendentă a acestei curbe. Sper ca efectele pe care o să le vedem zilele următoare să nu fie aşa de mari”,

a explicat ministrul Sănătății. Acesta susține că orice relaxare se face gradual, progresiv și se începe cu acele relaxări care pot fi controlate mai ușor. De asemenea acesta a precizat că totul depinde de comportamentul populației, care trebuie să poarte masca și să păstreze distanța.

„Dacă rămânem cu ceva, eu cred că vom avea terasele deschise, iar de la 15 iunie plajele… Este o vară de încercare”,

a spus ministrul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.