De ce sunt parcurile din Lugoj într-o stare deplorabilă și când anume vor fi reabilitate

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Parcurile din Lugoj se află într-o stare deplorabilă, de mai bine de cinci ani nefiind executată nicio lucrare de reabilitare a acestora. Fostul primar Claudiu Buciu, consilierul primarului interimar Bogdan Blidariu, a explicat în podcastul „Direct la Subiect” de ce administrația locală nu a executat în acest mandat nicio lucrare de amenajare a parcurilor.

„Am obținut o finanțare europeană și acum am atribuit proiectarea pentru patru parcuri și pentru malurile Timișului, adică parcul George Enescu, parcul din spatele Primăriei, Parcul Cornet, Parcul Ștrand și malurile Timișului, de la pasarela din Cotu Mic, până la Potul de Fier.

Această finanțare europeană este pentru proiectare, Europa ne dă 1.000.000 lei să facem această proiectare, care va fi urmată de finanțarea lucrărilor de modernizare a parcurilor. Dacă ne punem acum în parcuri și facem ceva, nu mai putem cinci ani să facem nimic în ele și nu mai putem accesa 14 milioane de euro, care vor veni pentru renovarea tuturor parcurilor. Asta e situația”, a declarat Claudiu Buciu.

Finanțarea pentru reabilitarea parcurilor este garantată de proiectul privind proiectarea. Reprezentanții administrației locale lugojene spun că în felul acesta scutesc banii de la bugetul local, pe care îi pot folosi pentru cofinanțarea altor proiecte europene. Cel mai probabil, lucrările efective de reabilitare a parcurilor nu vor putea fi făcute în acest an.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.