De ce se închid cele 38 de fântâni din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cele 38 de fântâni din Lugoj vor fi închise, pe rând, pentru igienizare. O parte dintre ele au intrat deja în acest proces, iar închiderea lor a stârnit discuții aprinse printre lugojenii care nu cunoșteau motivul.

„Fântânile trec printr-un program de igienizare. Noi le facem monitorizare lunară, iar în momentul în care un parametru biologic sau chimic nu e în valorile normale, suntem obligați prin contractul cu Primăria să oprim furnizarea și să dezinfectăm fântâna respectivă. Astăzi (25.10., n.n.), sunt închise șase fântâni. Am dus la Sanepid probe de apă și am primit recomandarea să le igienizăm pe toate, pentru că au fost ploile din ultimul timp și toată apa din pânza freatică se scurge în ele. Am încercat să nu oprim toate fântânile dintr-un cartier și să facem această igienizare pe rând, ca să aibă oamenii de unde să se alimenteze. Toate cele 38 vor intra în acest proces”, spune Acvilian Belințan, directorul Meridian 22.

După redeschidere, apa de la fiecare fântână nu este potabilă pentru câteva zile. Meridian pune afișe de avertizare, însă acestea sunt rupte și oamenii iau apă chiar și în această perioadă.

„Sunt oameni rău intenționați care rup afișele. Am avut discuții cu un om care mi-a spus că a pus apa la pești și au murit peștii. Dar a recunoscut că fântâna avea bandă pe ea. Parametrii sunt foarte importanți. E vorba de bacterii, nu de miros. Încercăm să igienizăm apa de cel puțin două ori pe an. În trecut nu s-au prea făcut, dar noi nu ne permitem așa ceva”, spune Belințan. (D. G.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.