De ce să alegi covoare din bumbac pentru amenajarea casei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursă foto: https://www.freepik.com/search?dates=any&format=search&page=1&query=kitchen%20cotton%20rugs%20&sort=popular

Bumbacul a fost întotdeauna o alegere populară pentru covoare și țesături. În zilele noastre, covoarele din bumbac rămân populare, adesea folosite în decorarea în stil rustic, în special în bucătării, verande și alte spații mai mici. Te gândești să cumperi un covor de bumbac pentru casa ta?

Iată câteva beneficii ale covoarelor din bumbac pentru a te ajuta să iei decizia corectă.

Material

Fabricat din bumbac, bumbacul este un material ecologic, simplu de produs și incredibil de versatil. Fibrele de bumbac sunt moi, puternice și dețin coloranții foarte eficient. Aceste caracteristici fac din bumbac un material fantastic pentru covoare, în special modele de covoare cu modele și detalii complicate.

Când vine vorba de covoare din bumbac, vei descoperi că este neobișnuit ca acesta să fie realizat în întregime din bumbac. În schimb, bumbacul este adesea amestecat cu alte fibre, cum ar fi lâna, pentru a combina beneficiile mai multor materiale și a crea un covor mai bine rotunjit.

Mărimi

Ca la toate covoarele, covoarele din bumbac sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme – de la mici la mari, dreptunghiulare până la circulare. Covoarele mai mici din bumbac se împrumută cu ușurință unei case casual, iar cele mai mari pot fi la fel de bune ca și alte materiale.

După cameră

Covoarele din bumbac pot fi folosite în mai multe camere; cu toate acestea, acestea sunt cele mai potrivite pentru următoarele:

  • Bucătărie
  • Sufragerie
  • Sala de mese
  • Dormitor

Atunci când sunt folosite în bucătărie, covoarele din bumbac aduc un sentiment de acasă în cea mai populară sală de adunare. În sufragerie, covoarele din bumbac cu modele funcționează excepțional de bine, precum și piese centrale ale punctului focal.

Factorii cheie de luat în considerare atunci când achiziționezi un covor și clasificarea acestora

Cost

Bumbacul nu este prea scump pentru a fi produs pe scară largă și multe procese implicate în tratarea și prepararea acestuia sunt, de asemenea, relativ ieftine. În general, covoarele din bumbac sunt ieftine. Dar, comparativ cu covoarele sintetice, care pot fi produse cu un cost suplimentar redus, este puțin mai scump.

Longevitate

Covoarele din bumbac nu sunt la fel de rezistente ca lâna și nu sunt la fel de „curățate” ca multe materiale create de om. Acestea tind să se coloreze mai ușor decât poliesterul și acrilul și nu sunt la fel de rezistente la uzură și călcare ca lâna, dar se mențin relativ bine.

Aspect

Versatilitatea bumbacului devine evidentă când vezi gama de țesături și fibre disponibile. Bumbacul este una dintre țesăturile care face posibile covoarele reversibile. Acest lucru face posibilă variația culorii – precum și petele ușor ascunse. În funcție de efectul dorit, covoarele din bumbac pot fi perfecte. Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de culori, datorită modului în care acceptă coloranții și sunt remarcabil de versatile. Cu toate acestea, covoarele din bumbac nu tind să se simtă luxoase sau scumpe, așa că, dacă dorești o atmosferă bogată și caldă în camera ta, ar putea fi mai potrivit un covor de lână.

Întreținere

Covoarele mai mici din bumbac pot fi spălate, pe o spălare rece, într-o mașină de spălat standard sau la curățătoria chimică. (Este totuși întotdeauna mai bine să verifici.) Acest lucru le face perfecte pentru bucătării sau verande unde ar fi expuse unui risc mai mare de scurgeri și pete. Cu toate acestea, covoarele mai mari sunt relativ ușor de curățat cu produse de curățare ușoară.

Mediu înconjurător

Ca material natural, bumbacul nu vine cu eticheta de preț pentru mediu. Spre deosebire de covoarele pe bază de plastic, care vor dura pentru totdeauna, fibrele organice se vor descompune dacă decizi să nu-l mai folosești. Cu toate acestea, datorită terenului necesar producției de bumbac și a substanțelor chimice folosite la prelucrarea acestuia, covoarele din bumbac au puțin sub ratingul maxim pentru produsele ecologice de pe piață.

Despre admin 6629 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.