Ca regula generala, copiii ar trebui sa aiba cel putin 7 sau 8 ani inainte de a incepe sa cante la chitara – mai mici si le lipseste maturitatea fizica pentru a canta. Mainile lor sunt prea mici si degetele prea dolofane pentru a le aseza corect pe corzi si frete! De fapt, nu pot sa puna mana peste bord.
Deci, inainte de a-i inscrie la un conservator de muzica, o introducere lenta in lumea muzicii ar putea fi mai potrivita. Ei pot aborda diferite stiluri si instrumente cu toata curiozitatea lor la o varsta frageda si pot alege instrumentul care li se potriveste cel mai bine odata ce sunt mai mari.
Aceasta este o modalitate excelenta de a-i aduce in mentalitatea muzicala a unui chitarist inainte de a incepe sa invete acordurile de chitara, scara majora si solo-urile de chitara. Cunostintele muzicale vor fi un mare avantaj inainte de a incepe lectia de chitara; va stabili o baza solida atunci cand se aseaza pentru a invata efectiv cum sa cante la chitara
Invatarea sa cante la chitara poate fi un mare avantaj pentru copii, dar inainte de a-i inscrie la cursuri cu un profesor de muzica, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii. Sa incepi cu chitara pentru incepatori este un lucru foarte bun pentru un copil – asa ca inscrie-i la acel curs de chitara!
Odata ce implinesc 8 ani, copiii au maturitatea fizica si mentala pentru a se putea concentra pentru cel putin 15-20 de minute, iar apoi pot urma primele cursuri de chitara potrivite.
Din punct de vedere fizic, degetele lor vor fi suficient de lungi si puternice pentru a putea canta coarde, astfel incat sa se poata aseza cu o chitara noua si sa incerce sa invete si sa cante melodii.
Exista, de asemenea, chitare special facute pentru diferite intervale de varsta – exista jumatate de chitare pentru copii de 7-8 ani, chitare 3/4 pentru copii de 10 si 11 ani si chitare full-size pentru adolescenti si adulti.
Lectiile de chitara pentru incepatori sunt adesea considerate activitatea extracurriculara perfecta pentru copii, datorita beneficiilor pe care le ofera. Lectiile de chitara pentru incepatori sunt o experienta sociala minunata – iar metoda educationala a celor mai buni profesori de chitara ii va ajuta pe copiii tai sa dezvolte mult dincolo de simpla exersare a chitarei.
In primul rand, copiii pot invata rapid cum sa cante piese mici de muzica. Acest lucru ii ajuta sa exploreze noi orizonturi si sa descopere noi culturi prin stiluri de muzica precum rock, blues, reggae, country, funk si jazz.
Fiecare stil muzical are propria sa istorie unica, care poate imbogati foarte mult aprecierea copilului pentru muzica, iar un profesor bun ar trebui sa le poata explica copilului tau in timpul lectiilor.
Asadar, o combinatie buna de chitara jazz, chitara blues, chitara clasica si chitara rock poate ajuta copilul sa se dezvolte intr-un mod mult mai larg – deoarece un astfel de amestec poate fi stimulant intelectual la fel de mult ca si distractiv. Un alt avantaj al chitarei ca activitate extracurriculara este ca le permite copiilor care nu s-ar intalni in mod normal la scoala sau in cursul rutinei lor zilnice sa formeze noi prietenii. Pe langa faptul ca invata cum sa cante scara pentatonica si acordurile de putere, poate ca copilul tau va intalni copii din diferite clase sociale si medii fata de ale lor la cursul de chitara.
Aceasta este una dintre cele mai bune parti ale chitarei. Este un instrument social. Doar chitaristii clasici canta cu adevarat solo – asa ca, cu siguranta, copiii tai isi vor face prieteni in timp ce isi exerseaza acordurile, trucurile de chitara si melodiile preferate.
Indiferent daca esti copil, adolescent sau adult, muzica iti poate oferi multe beneficii. S-ar putea sa nu realizezi intotdeauna beneficiile secundare ale devenirii chitarist, dar iti promitem ca sunt acolo.
Concentrarea este adesea una dintre primele abilitati pe care copiii trebuie sa le stapaneasca atunci cand invata sa cante la chitara. Mgazinul Muzicale.ro se adreseaza tuturor chitaristilor care doresc sa aprofundeze arta muzicii!
Invatarea acestui instrument necesita toata capacitatea noastra mentala si intelectuala de a executa actiuni precise – asezandu-ne degetele pe fretul potrivit, atingerea unui stil de degete precis si intelegerea formelor acordurilor.
Chiar si invatarea acordurilor de baza ar putea fi o provocare atunci cand copilul tau incepe pentru prima data cursurile de chitara. Dupa ce au invatat elementele fundamentale, vor progresa spre a pune impreuna o serie de acorduri, vor invata o tehnica specifica, cum ar fi alegerea, sau vor dezvolta o flexibilitate sporita in mana dreapta.
Invatand sa se concentreze, copiii trebuie sa-si dezvolte determinarea si puterea de vointa – invata sa-si concentreze gandurile si sa ramana concentrati.
Unele lectii de chitara il vor ajuta pe copilul tau sa-si creasca concentrarea. Aceasta abilitate ii va ajuta in alte domenii ale vietii lor, de exemplu, la rezolvarea problemelor de matematica la scoala, sa joace sah sau chiar sa studieze pentru un test.
Intr-o lume in care suntem in mod constant zguduiti de sunete (sunete de telefon, televizor, jocuri video si alte zgomote de fundal), precum si de vibratii si notificari electronice, redarea muzicii poate fi un refugiu in propria ta lume pasnica.
In sanctuarul tau personal, cu o chitara acustica sau electrica in maini, toate simturile tale sunt implicate – in timp ce ochii tai citesc note si tab-uri de chitara, urechile asculta orice nota gresita, muschii mainilor si bratelor tale lucreaza din greu sa zbarnesti strunele, iar creierul tau monitorizeaza toate aceste actiuni diferite.
Lasă un răspuns