Dan Cristian Tătar e din nou prim-procuror! La Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget începe anul 2019 cu un nou șef. Dan Cristian Tătar, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, a promovat examenul organizat, în perioada 11 octombrie – 18 decembrie 2018, de către Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul Național al Magistraturii, pentru numirea în funcții de conducere vacante a judecătorilor și procurorilor la curțile de apel, tribunale, judecătorii, precum și la parchetele de pe lângă acestea.

Pentru funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget au candidat doi magistrați: Dan Cristian Tătar (de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj) și Gladiola Nicoleta Bugărin (de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget). Dan Cristian Tătar a promovat examenul, obținând o medie finală de 8,925, fiind notată cu 8,05 pentru proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere și cu 9,80 (a doua notă, din cei 61 de concurenți procurori) la proba scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane, iar contracandidata sa, Gladiola Nicoleta Bugărin, a obținut o medie finală de 8,835 (8,67 la proiect și 9,00 la testarea scrisă).

Mandatul de şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget este pe o perioadă de trei ani, care însă va putea fi prelungit o singură dată pentru încă trei ani. Dan Cristian Tătar este doctor în drept și a ocupat, timp de patru ani și jumătate (2014-2018), funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj. În total, în țară, au fost scoase la concurs 46 de funcții vacante de procuror general adjunct, prim-procuror și prim-procuror adjunct la parchetele de pe lângă curțile de apel, tribunale și judecătorii.

Alina OLAR

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.