Dacian Cioloș, desemnat prim-ministru

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Liderul USR, Dacian Cioloș, este propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru postul de premier. Anunțul a fost făcut de șeful statului luni seară, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou guvern.

Într-o primă reacție pe Facebook, după ce a fost desemnat pentru funcția de prim-ministru, liderul USR, Dacian Cioloș, a precizat că formațiunea pe care o conduce este gata să își asume responsabilitatea guvernării și să înceapă negocierile cu celelalte partide.

Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost publicat în Monitorul Oficial.

Reamintim că la finalul consultărilor de la Cotroceni Dacian Cioloș anunțase că USR este singurul partid care a mers la Cotroceni cu o propunere de premier. De asemenea, Kelemen Hunor a anunțat că și el este gata să își asume rolul de a conduce un guvern, pentru 6 luni, în timp ce PNL a susținut că nu a mers la Cotroceni cu nicio propunere de premier, iar PSD a insistat pe varianta alegerilor anticipate.

Conform Constituției, premierul desemnat are la dispoziție 10 zile pentru a cere Parlamentului votul de încredere asupra programului și a întregii liste a Cabinetului.

Potrivit regulamentului, birourile parlamentare stabilesc data ședinței comune pentru votul de învestitură, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.