Dacian Cioloș, desemnat prim-ministru

Liderul USR, Dacian Cioloș, este propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru postul de premier. Anunțul a fost făcut de șeful statului luni seară, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou guvern.

Într-o primă reacție pe Facebook, după ce a fost desemnat pentru funcția de prim-ministru, liderul USR, Dacian Cioloș, a precizat că formațiunea pe care o conduce este gata să își asume responsabilitatea guvernării și să înceapă negocierile cu celelalte partide.

Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost publicat în Monitorul Oficial.

Reamintim că la finalul consultărilor de la Cotroceni Dacian Cioloș anunțase că USR este singurul partid care a mers la Cotroceni cu o propunere de premier. De asemenea, Kelemen Hunor a anunțat că și el este gata să își asume rolul de a conduce un guvern, pentru 6 luni, în timp ce PNL a susținut că nu a mers la Cotroceni cu nicio propunere de premier, iar PSD a insistat pe varianta alegerilor anticipate.

Conform Constituției, premierul desemnat are la dispoziție 10 zile pentru a cere Parlamentului votul de încredere asupra programului și a întregii liste a Cabinetului.

Potrivit regulamentului, birourile parlamentare stabilesc data ședinței comune pentru votul de învestitură, la cel mult 15 zile de la primirea programului şi listei Guvernului.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.