Dacia lansează un „nou model” de Logan. Cum arată și cât de performantă e noua mașină produsă în România

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Francezii de la Renault lansează pe piață un model Dacia aniversar, la 15 ani de la intrarea pe piața europeană a brandului românesc. Compania a făcut acum anunțul și a precizat ce model va fi îmbunătățit, dar a precizat și la ce preț va putea fi achiziționat acesta.

Dacia lansează un nou model de Logan

Renault sărbătorește în acest an 15 ani de la momentul la care mașinile Dacia produse la Mioveni au fost lansate pe piața europeană, la câțiva ani după preluarea de către grupul francez a companiei românești. Dacia Logan a fost primul model vândut în Europa, în epoca Renault. Dacia a vândut 6,4 milioane de vehicule în Europa, în ultimii 15 ani, ajungând, anul trecut, la 3,8% cotă de piață.

Dacia a fost cumpărată de Reanult în 1999, la 33 de ani după lansarea primului model, Dacia 1100, și inaugurarea fabricii. La mijlocul anului 2000 este lansat modelul SupeRNova, un model care a fost o evoluție a Daciei Nova. Modelul Supernova era echipat cu un grup motopropulsor Renault de 1,4 litri MPI.

Dacia Logan într-o culoare aniversară

În 2003, modelul SupeRNova este înlocuit de modelul Solenza, un model ce are la bază modelul SupeRNova. Pentru acest model au existat două versiuni de motorizare: una pe benzină de 1,4 litri, similar cu cel de pe SupeRNova, și un diesel de 1,9 litri. În 2004 se încetează producția modelelor Berlină și Break și se lansează modelul Dacia Logan, un autoturism complet nou, low-cost, care a stârnit rumoare în Europa. Pe piețele europene a intrat în 2005, demolând mituri și provocând la acel moment adevărate furtuni de critici în presa auto vestică. De atunci, Logan a vândut 1,8 milioane de unități, iar versiunea hatchback a acestui model a vândut chiar 2,1 milioane unități.

La 15 ani de când a fost lansată în Europa, Dacia lansează un model aniversar, într-o culoare specială, Iron Blue, care are imprimat numărul 15 pe caroserie. Nu sunt alte modificări aduse caroseriei, doar culoarea va fi inedită. Este o caroserie crossover, după cum precizează compania, care va avea un preț de pornire de 13.390 euro.

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.