Dacia a prezentat primul său automobil electric

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Primul model electric Dacia se numește Spring, iar prototipul a fost deja fabricat, urmând ca din 2021 să înceapă producția de serie.

Dacia Spring urma să fie prezentată la Salonul Auto Electric de la Geneva, dar anularea evenimentului sub amenințarea coronavirusului a dus la dezvăluirea noului model doar printr-un comunicat de presă.

Prezentarea oficială a primului model electric de la Dacia vine după ce săptămâna trecută, Renault, care deține și marca românească, a dat primele detalii despre modelul electric al Dacia. Primul model electric Dacia era prezentat drept un „Urban City car” pentru a descrie poziționarea sa în piață. Această informație a dus la convingerea că viitorul model electric Dacia va fi înfrățit cu Renault K-ZE, pe care francezii l-au dedicat anul trecut pieței chineze.

Cu toate că estetica Daciei electrice diferă considerabil de modelul K-ZE de la Renault, se pot vedea cu ușurință similitudinile de dimensiuni și proporții dintre cele două modele. Dacia nu a dat mai multe informații despre dimensiunile SUV-ului citadin, cu excepția lungimii: Dacia Spring are 3,73 de metri, ceea ce o face „ideală pentru drumurile zilnice”, anunță compania.

Autonomia însă nu este foarte mare, comparată cu rivalii consacrați de pe piața automobilelor electrice, care pot ajunge și la 600 de kilometri cu o singură încărcare.

„Citadina electrică 100% se concentrează pe esențial, combinând simplitatea, eficiența și accesibilitatea. Versiunea de producție pentru Dacia Spring Electric va fi disponibilă în prima jumătate a anului 2021, cu o autonomie ma mare de de 200 de kilometri (calculată după standardul WLTP), ceea ce o face ideală pentru utilizare în mediul urban și suburban”

au transmis reprezentanții Uzinei Dacia.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.