Cum va arăta noul spital. Costurile se ridică la peste 150 de milioane de euro [Galerie Foto & Video]

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

Proiectul privind studiul de fezabilitate pentru noul spital va intra în discuția consilierilor locali în următoare ședință. Cea mai optimistă variantă avansată de administrația locală pentru începerea efectivă a lucrărilor este sfârșitul toamnei, din acest an. Asta dacă tot proiectul va decurge conform graficului pe care îl are Primăria, la ora actuală.

„Suntem într-o etapă avansată, cu un stadiu de maturitate destul de mare și ne menținem poziția din PNRR, cu șanse foarte mari de a fi finanțați. După aprobarea bugetului local, vom solicita autorizația de construire pentru noul spital și vom demara proiectarea și execuția, prevăzând în buget sumele necesare proiectării.

Oricum, dacă vom beneficia de această finanțare, noi va trebui să suportăm o cofinanțare între 5-10 la sută din cheltuieli, bani pe care în prezent îi putem aloca din fondul de rulment, chiar dacă vom rămâne descoperiți cu finanțarea pentru alte obiective importante, dar noi considerăm că nu sunt atât de importante ca și construirea unui spital nou.

Anul viitor vom apela și la un credit, atât pentru faptul că trebuie să construim acest spital, dar și pentru că vor mai fi și alte investiții din fonduri europene, unde suntem obligați să participăm cu cofinanțare. Clădirea noului spital va fi una modernă, dar care va păstra în partea din față vechea clădire, reprezentativă pentru Lugoj, mai ales din punct de vedere istoric.

Vor fi spații aerisite, cu foarte multă sticlă, astfel încât să permită o bună luminozitate naturală. Va fi un spațiu deschis, vom renunța la actuala împrejmuire, ambulanțele vor intra direct în interior, cu acces de pe strada Viorelelor”, a declarat în cadrul conferinței de presă de marți primarul Claudiu Buciu.

Costurile totale pentru construcția noului spital se ridică la 151 de milioane de euro, aici fiind inclusă și dotarea cu aparatura necesară.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6637 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.