Cum să obții mai mult spațiu de depozitare, prin 5 strategii folosite de către organizatorii profesioniști

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Dacă ai un dressing care pare tot mai neîncăpător pentru nevoile tale de depozitare, poți să faci o investiție considerabilă și să achiziționezi un altul mai mare, câtă vreme spațiul casei îți permite acest lucru. Sau, și mai bine, poți să mizezi pe sfaturile organizatorilor profesioniști de case și dulapuri, pe care să le pui în aplicare pentru a-ți organiza mai bine dulapul actual. Pentru acest proces, vei avea nevoie doar de un strop de creativitate și câteva accesorii utile care să valorifice fiecare cotlon al dressingului tău.

5 sfaturi pentru un dressing mai încăpător

1. Aruncă sau donează hainele, accesoriile sau perechile de încălțăminte care nu ți se mai potrivesc, indiferent că e vorba de stil sau dimensiune. De exemplu, faptul că păstrezi articole vestimentare care-ți sunt prea strâmte nu te va motiva să revii la acele dimensiuni, ci te va face să te simți prost în pielea ta, de fiecare dată când vei deschide dulapul. De asemenea, articolele prea largi, care nu te avantajează, ocupă un spațiu inutil într-un dressing suficient de aglomerat. Așadar, acordă-ți timp să îți verifici întreaga garderobă și desparte-te de piesele care nu-ți (mai) vin bine, nu ți se mai potrivesc în această etapă a vieții tale sau care pur și simplu nu-ți mai plac.

2. Valorifică fiecare colț neutilizat în prezent, prin accesorii utile care să-ți permită să compartimentezi mai bine spațiul disponibil. Alege unele pe care poți să le agăți cu ușurință de ușa dulapului sau în părțile laterale ale acestuia. De exemplu, adaugă suporturi speciale de cravate și curele sau coloane glisante cu cosuri de depozitare, si vei avea la îndemână toate accesoriile sau articolele mici, gata să le etalezi la orice eveniment. Pentru a vedea oferta disponibilă la OscarDeko, click aici și selectează varianta potrivită pentru dressingul tău.

3. Adaugă sertare suplimentare la baza, dar și deasupra, secțiunii cu umerașe. Acolo unde se poate, dacă hainele puse pe umerașe nu ajung până la baza dulapului, sertarele vor crea un plus de spațiu pentru depozitarea pantofilor, a genților sau a pălăriilor, de exemplu. Dacă ai geamantane voluminoase pe care vrei să le maschezi, pune-le pe acestea în sertarele suplimentare sau în locul acestora.

4. Încearcă să creezi o garderobă de tip capsulă, cel puțin pentru piesele vestimentare de zi cu zi. Gândește-te în ce te simți cel mai comod și care sunt tipurile de haine pe care îți place să le alternezi cel mai des. Dacă, în timpul zilei, preferi să porți un tricou cu un imprimeu interesant si o pereche de blugi, iar seara mizezi pe o combinație de sacou cu pantaloni de tip creion, selectează toate versiunile acestui tip de look dintre toate hainele pe care le deții. Apoi, plasează-le pe acestea în centrul dulapului, în zona cea mai la îndemână. Astfel, nu va trebui să răscolești întreg dulapul cu fiecare ocazie, pentru a găsi exact ce-ți trebuie.

5. Alocă-ți 15 minute să faci ordine, în fiecare săptămână. Cu cât păstrezi toate obiectele în ordine, cu atât spațiul va părea mai încăpător și nu vei mai avea de-a face cu haosul unui dressing mic și dezorganizat.

Oricât de limitat ar fi spațiul disponibil, soluții există. Trebuie doar să valorifici mai bine ceea ce ai, prin câteva soluții creative, și să păstrezi doar lucrurile care-ți servesc cu adevărat.

Sursa foto: Shutterstock.com

1 comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.