Cum să alegi cel mai potrivit portbagaj auto pentru mașina ta?

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fie că ai o familie numeroasă și atunci când pleci la drum ai multe bagaje de transportat cu mașina, fie că vrei să pleci într-o vacanță mai lungă și s-au strâns multe bagaje, dacă autoturismul nu dispune de suficient spațiu pentru respectivele bagaje, atunci cea mai la îndemână alegere o reprezintă portbagajul special conceput pentru autoturisme.

Există diferite tipuri și modele de portbagaje auto pe piața de astfel de accesorii. Tocmai de aceea este indicat să ai în vedere anumite aspecte care te pot ajuta cu siguranță să faci alegerea potrivită în ceea ce privește portbagajul pentru mașină.

Iată care sunt principalele criterii pentru a alege un portbagaj auto potrivit pentru mașina ta.

Ține cont de formă și dimensiune

Primul lucru asupra căruia trebuie să te apleci atunci când vrei să cumperi un astfel de accesoriu auto se referă la forma și dimensiunea acestuia. Aceste două caracteristici influențează foarte mult capacitatea avută la dispoziție pentru depozitarea bagajelor, dar și ușurința de a manevra portbagajul, dar și autoturismul atunci când portbagajul este montat. În funcție de lățimea, lungimea și înălțimea portbagajului auto trebuie să te asiguri că acesta se va potrivi cu barele de pe plafonul mașinii.

Capacitatea de stocare

Un al doilea aspect foarte important atunci când vrei să cumperi o cutie portbagaj este capacitatea de stocare, această capacitate fiind exprimată în litri. Pe piața de astfel de accesorii auto vei putea regăsi modele care au undeva între 200 și 700 de litri. Cu toate acestea forma în care este portbagajul auto, dar și tipul de bagaje s-ar putea să nu îți permită să folosești la întreaga capacitate portbagajul pe care l-ai cumpărat. Tocmai de aceea trebuie să acorzi atenție înălțimii portbagajului auto, dar și cât de proeminente sau deformate sunt marginile.

Materialul portbagajului auto

Un alt detaliu foarte relevant pentru alegerea unui portbagaj auto se referă la materialul din care acesta este confecționat. Poți găsi astfel de accesorii auto din material textil, dar și din plastic.

Cele din material textil sunt mai ușor de montat și de depozitat, fiind de asemenea și impermeabile ca urmare a faptului că sunt tratate. În cazul portbagajelor auto din material plastic, acestea sunt mult mai durabile și se fixează mai bine pe mașină.

Cu alte cuvinte, portbagajul auto din material plastic este o investiție pe termen lung.

Alte funcționalități și detalii

La toate aspectele anterior amintite putem enumera și alte aspecte de care trebuie să ții cont pentru alegerea unei cutii portbagaj potrivite pentru mașina ta. În acest sens trebuie să ai în vedere mecanismul de închidere și mecanismul de deschidere, existând diferite astfel de mecanisme pentru portbagajul auto.

De asemenea existența unui mâner și a sistemului antifurt trebuie să se regăsească printre funcționalitățile portbagajului auto pe care alegi să îl cumperi pentru autoturismul tău.

Pornind de la aceste aspecte, poți alege un portbagaj auto pentru mașina ta din oferta magazinului online Rollfast.

Acest magazin online comercializează accesorii auto ale unor brand-uri de top în acest domeniu de activitate la prețuri avantajoase.

Despre admin 6369 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.