Cum pregătești un grătar excelent din carne de pui sau orice alt tip de carne?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Chiar dacă avem tendința de a asocia grătarele cu sezonul cald, când vremea este în general frumoasă, cu siguranță capriciile sezonului rece nu ne pot sta în cale atunci când ne dorim un grătar absolut delicios. În teorie lucrurile pot părea simple, având în vedere că nu vei avea nevoie de prea multe lucruri.

În realitate însă, situația se schimbă radical atunci când trebuie sa obții un grătar absolut delicios, pentru că vei avea nevoie de câteva cunoștințe în ceea ce privește pregătirea grătarului și a cărnii. Nu toți ne naștem pentru a fi niște bucătari iscusiți, însă vestea bună este aceea că gastronomia se poate cultiva, astăzi mai ușor ca oricând. Într-o primă etapă, singurul lucru de care ai nevoie este un motiv pentru care să întregești gașca.

În spatele unui grătar reușit va sta mereu carnea proaspătă și rețeta după care este preparat, tocmai de aceea pentru început îți recomandăm să te asiguri că vei utiliza în proces numai carne proaspătă. În prezent poți regăsi carne chiar și în cadrul unor magazine online, precum este și www.carmangeriamoldovan.ro. Iată așadar câteva trucuri la care poți apela pentru a obține un grătar irezistibil!

Alege carne de calitate, de mai multe tipuri

Un prim pas important este reprezentat de alegerea tipurilor de carne pe care le vei prepara la grătar. Ține cont de faptul că vei avea cel mai probabil nevoie de mai multe tipuri de carne, pentru că în timp ce unii prefera puiul, alții găsesc mai apetisantă carnea de porc sau de vită. Indiferent de tipurile de carne pe care le vei alege, asigură-te întotdeauna că sunt proaspete și de calitate. Savoarea grătarului depinde în mare măsură de acest lucru, astfel că dacă îți dorești să îți impresionezi prietenii, nu neglija acest aspect.

Folosește cărbune de calitate

Alegerea cărbunilor de calitate nu reprezintă vreo modă sau vreun moft, ci este un lucru absolut esențial atunci când dorești ca grătarul să fie unul absolut irezistibil. Deși poate părea greu de crezut, cărbunii pe care îi folosești pot avea un impact major asupra gustului. O alegere cu care nu vei putea da greș prin alegerea cărbunilor din lemn de esență tare, cărbuni recunoscuți pentru faptul că nu schimbă gustul cărnii.

Condimentează carnea din timp

Este important să condimentezi întreaga cantitate de carne din timp, nu chiar înainte de a o pune pe grătar. În acest fel, condimentele vor pătrunde foarte bine în interiorul cărnii, oferindu-i o aromă absolut delicioasă. Dacă vei putea lăsa carnea la marinat câteva ore înainte, vei obține un grătar mai mult decât savuros.

Respectă ordinea pregătirii cărnii pe grătar

Așa cum probabil bine știi, carnea nu trebuie pusă toată simultan, ci respectând o ordine bine stabilită. Dacă vei pune micii la final, aceștia se vor găti foarte încet și vor deveni uscați. Așadar, într-o primă etapă, este recomandat să pui micii pe grătar, urmați de carnea de porc sau vită. După cest pas, urmează carnea de pui, cârnații, iar la urma pestele pentru că aroma intensă a acestuia se impregnează cu ușurință în grătar.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.