Cum poți purta cămașa cu mânecă scurtă. Evită gafele vestimentare!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursă foto: Pixabay https://pxhere.com/en/photo/948348

Cămașa cu mânecă scurtă este o piesă vestimentară care stârnește foarte multe controverse. Deși aceasta poate reprezenta o opțiune ideală pentru ținutele de vară, deoarece menține un confort termic optim, foarte mulți dintre criticii de modă îi contestă valoarea estetică.

Drept este că, până nu demult, cămășile cu mânecă scurtă erau asociate cu imaginea IT-iștilor, deoarece conferă o alură de geek. Totuși, modelele moderne de astfel de cămăși au oferit modalități interesante și mult mai stilate de a integra acest obiect vestimentar în ținutele tale. Deci, cum poți purta cămașa cu mânecă scurtă astfel încâți să eviți gafele vestimentare?

Cămașa cu mânecă scurtă – Combinațiile reușite

Cămașa este cel de-al doilea cel mai purtat obiect vestimentar din garderoba masculină, astfel că importanța alegerii sale este de necontestat. Dacă modelele de cămăși cu mânecă scurtă se pretează pentru o mulțime de ocazii, aria de purtare a celor cu mânecă scurtă este ceva mai limitată. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că modelele de cămăși cu mânecă scurtă nu sunt considerate a fi elegante. Prin urmare, nu se pretează pentru evenimentele pretențioase și nici ocaziilor care necesită ținute formale. Totuși, ele sunt ideale pentru a le integra în ținutele de stradă, atunci când ai terminat orele de lucru de la birou sau când ieși la plimbare în weekend. O cămașă cu mânecă scurtă nu ar trebui să lipsească din bagajul tău pentru mare, ea asortându-se foarte bine cu shorturile de baie, cu pantalonii scurți, dar și cu pantalonii chinos ori cei realizați din in.

DON’TS: Cămășa cu mânecă scurtă

Există destul de multe restricții stilistice în ceea ce privește cămașa cu mânecă scurtă. De exemplu, una dintre regulile de bază ale modei masculine interzice purtarea unei astfel de piesă vestimentară la sacou. Potrivit criticilor din domeniul fashion, aceasta ar fi nu doar o gafă majoră de stil, ci și o gravă eroare de etichetă. În plus, aceasta variantă nu pare nici prea comodă, deoarece sacoul se va simți direct pe piele, creând o senzație inconfortabilă. Prin urmare, varianta de a purta o cămașă cu mânecă scurtă când ai o întâlnire de afaceri sau când mergi la birou este, din start, una care ți-ar compromite apariția. Ca alternativă, pentru a face față cu brio zilelor călduroase de vară, optează pentru o cămașă cu mânecă lungă, purtată cu mânecile rulate. Există o mulțime de modele de cămăși cu mânecă lungă bărbătești realizate din materiale de calitate, care vor permite pielii tale să respire.

Cum alegi o cămașă cu mânecă scurtă care te avantajează

Din multitudinea de modele disponibile în magazine și online, trebuie să știi să alegi acele cămăși cu mânecă scurtă care să te avantajeze. Mai concret, îți propunem să mizezi pe controversele pe care le stârnește acest obiect vestimentar și să le transformi într-un atu stilistic. Poartă cu îndrăzneală cămășile cu mânecă scurtă croite impecabil, care îți evidențiază gâtul sau brațele, punându-ți în valoare masculinitatea. Spre exemplu, o cămașă cu imprimeu paisley va arăta foarte bine în combinație cu o pereche de pantaloni conici, până la gleznă și cu o pereche de teniși sau mocasini.

Dacă optezi pentru o cămașă cu mânecă scurtă albă, simplă, asorteaz-o cu pantofii loafers și cu pantaloni scurți eleganți.

Doar experimentând diverse combinații vestimentare poți deveni un maestru în asortarea cămășii cu mânecă scurtă.

Despre admin 6671 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.