Cum ne stabilim obiectivele pentru noul an?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Doar câteva zile ne mai despart de 2022. Printre ultimele pregătiri și planificările de sărbători, mulți profită de această perioadă pentru a seta rezoluțiile pentru noul an. Aceste obiective reprezintă, de cele mai multe ori, o modalitate de a întâmpina anul cu o viziune  pozitivă asupra lucrurilor din viața noastră.

Fie că ne dorim să realizăm ceva pe plan personal sau chiar profesional, ne stabilim niște repere unde vrem să ajungem din punct de vedere material sau spiritual, setarea unor obiective specifice ne impulsionează și ne ajută să ne îndreptăm energia către lucrurile care contează cu adevărat pentru noi și pentru parcursul pe care ni-l dorim. Dacă vrei să te asiguri că vei respecta obiectivele alese, am realizat o listă cu trei pași care îți vor fi de folos.

Alege doar cele mai importante obiective pe care le ai

Știm că la începutul anului ai impresia că vei avea timp să muți munții din loc în următoarele 12 luni. Indiferent de energia pe care o ai, este important să prioritizezi lucrurile pentru care vrei să dedici timp. Fă o listă cu toate obiectivele pe care vrei să le îndeplinești și, la final, alege-le doar pe cele mai importante.

Asigură-te că rezoluțiile tale sunt realizabile

Îmi doresc ca în noul an să vizitez 10 țări noi. Sună bine, nu? Dar voi putea face acest lucru? Un aspect de care trebuie să ținem cont când ne stabilim rezoluțiile este posibilitatea de realizare a acestora. Timpul, banii și energia fiecărei persoane sunt limitate, motiv pentru care este inutil să ne axăm pe un obiectiv care nu ne va aduce rezultate. Dacă stabilim o listă cu obiective realizabile și vom vedea evoluția acestora, pe parcursul anului vom fi motivați să realizăm demersurile necesare pentru a le duce la bun sfârșit.

Verifică lunar lista de obiective

Să notezi pe un colț de hârtie câteva obiective și apoi să speri că toate se vor îndeplini, nu este suficient. Este nevoie de implicare, muncă și motivație. Pentru a nu pierde din vedere obiectivele pe care ți le-ai stabilit, alege să le notezi într-o agendă, pe care o vei avea la îndemână constant. În acest fel, vei putea să le vizualizezi și te vei gândi mereu la ce ai de făcut. În plus, vei putea să notezi periodic care este starea lor, ce ai reușit să faci sau ce activități te vor ajuta să ajungi unde îți dorești. Pe parcursul a 12 luni se pot schimba multe. Viziunea ta se poate modifica și inclusiv planurile pe care le-ai făcut. Reorganizează-ți obiectivele și stabilește noua ierarhie a planurilor tale.

Pentru a te ajuta să îți îndeplinești obiectivele, UNIKA, cel mai mare producător de agende din România, a propus o colecție de agende din piele ecologică. Unul dintre modelele lansate, agenda Green, este alegerea potrivită pentru persoanele care își doresc o agendă practică. Agenda arată spectaculos datorită materialului utilizat, iar formatul pătrat o face ușor de utilizat și oferă, în același timp, un spațiu generos pentru notițe. Coperțile pot fi bej, albastre sau verzi, culori ce atrag cu ușurință atenția, așadar, obiectivele vor fi mereu la îndemâna ta. Coperta exterioară este flexibilă, din piele regenerată dublă față soft-touch.

Lista de obiective reprezintă busola care te va ghida în drumul tău. În acest mod, vei ști cu exactitatea ce îți dorești și ce ai de făcut pentru a ajuge acolo. O listă de obiective bine setate ne va aduce împlinire la finalul celor 12 luni când vom privi în retrospectivă și vom putea spune punctual ce am realizat în anul precedent.

Dacă vrei să găsești mai multe modele de agende care să îți fie alături în acest parcurs, te innvităm pe https://www.unika.com.ro/.

Despre admin 6587 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.