CSȘ Lugoj, în turneul final de junioare!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Voleiul juvenil al Clubului Sportiv Școlar a pătruns în week-end din nou între primele șase echipe ale țării, după o pauză de zece ani. Interesantă similitudine cu situația echipei de senioare a C.S.M. Lugoj în sezonul 2016/2017, prezența tinerelor sportive lugojene în topul național nu este o întâmplare, sezonul în curs fiind un rezultat logic al muncii depuse în ultimii ani cu o generație frumoasă, căreia i s-au adăugat două implanturi valoroase în acest campionat.

Așadar, alături de lugojencele Iulia Niga, Bianca Albăstroiu, Alexandra Panțiru, Noemi Csillag, Rossana Nistor, Denisa Jucu, Cristina Catrina, Arina Ivașcu, Andreea Ioniță, Vanessa Fiat, Georgiana Popa și Patricia Bărbulescu, prezența Daianei Roman și Nataliei Preda în colectivul condus de pe banca tehnică de profesorii Carmen Todros și Dorin Horvath a oferit un plus de valoare și experiență decisiv pentru maniera în care C.S.Ș. Lugoj și-a depășit adversarele în ambele turnee semifinale. Fiindcă sportivele noastre se află la capătul a opt partide în două turnee, la Buziaș (5) și Lugoj (3), din care au câștigat șapte, singurul adversar de nedepășit fiind Agroland Timișoara, una din favoritele certe la titlul național în acest sezon.

Pe locul doi după Agroland, dar înaintea echipelor din Turda, Târgu Mureș II, Baia Mare și Bega Timișoara, lugojencele au fructificat clar șansa recalificării în turneul final din turneul semifinal II desfășurat în Sala Sporturilor “Ioan Kunst- Ghermănescu”. În care și-au dovedit superioritatea după trei succese clare, fără dubii.

Rezultate:
C.S.Ș. Lugoj – L.P.S. Cluj 3-0; C.S.Ș. Lugoj – C.S.Ș. Baia Mare 3-0; C.S.Ș. Lugoj – C.N.M.B. Rm. Vâlcea 3-0; C.S.Ș. 2 Baia Mare – L.P.S. Cluj 3-1; C.S.Ș. 2 Baia Mare – C.N.M.B. Rm. Vâlcea 3-1; C.N.M.B. Rm. Vâlcea – LPS Cluj 1-3.

Clasament:
1. C.S.Ș. Lugoj 3 3 0 9:0 9p
2. C.S.Ș. 2 Baia Mare 3 2 1 6:5 6p
3. L.P.S. Cluj 3 1 2 4:7 3p
4. C.N.M.B. Rm. Vâlcea 3 0 3 2:9 0 p

Din primele turnee semifinale s-au calificat direct în turneul final Agroland Timișoara, C.S.U. Medicina CNUE Tg. Mureș, C.T.F. Mihai I București și Dinamo București. C.S.M. București și C.S.Ș Lugoj s-au alăturat din week-end grupului de patru, intrând astfel în lupta pentru medaliile naționale, care are loc între 24 și 28 mai la Târgu Mureș.
După succesele îndepărtate din 2005 (Tulcea, titlul național la cadete), 2006 (Pitești, bronzul național la junioare) și 2007 (Baia Mare, aurul național la junioare), din nou o tânără echipă a Lugojului va conta în ierarhia națională. Să o felicităm și să-i fim alături la finalul lui mai!

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.