CSM Lugoj întâlnește joi, la ora 23:30, vicecampioana Portugaliei, Kairos Ponta Delgada

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Volei, Divizia A1, Etapa a XI-a.
Anul premierelor: victorie în sala vicecampioanei

După euforia succesului din competiția europeană, la diferență de o săptămână, ultima etapă din tur a oferit un nou motiv de mare bucurie pentru clubul lugojean. Fiindcă s-a înregistrat o nouă premieră absolută, un rezultat pozitiv în Dâmbovița, în fața team-ului lui Giovanni Caprara, echipă care luptă cu șanse în acest campionat pentru podium. În care omul numărul 1 e campioana mondială sârbă Ana Bjelica și în care evoluează cea mai valoroasă voleibalistă româncă a anului 2022, Rodica Buterez.

CSM Târgoviște – CSM Lugoj = 2 : 3 (25:15,25:27,25:23,16:25,13:15)

CSM Târgoviște: I.Zadorojnai (19 p), M. Todorova (10 p), A. Matei (20 p), A. Bjelica (7 p), R. Buterez (5 p),  J. Miroslavljevic (8 p), D.Calotă (2 p), P. Orlandea (1 p), D. Ionescu (4 p), K. Robitaille, N. Bozicevic – libero.  Antrenor: G.Caprara

CSM Lugoj: Andreea Gemănariu (3 p), Simina Străchinescu (21 p), Liza Ruban (23 p), Tanja Grbic (1 p), Veronika Bezhandolska (9 p), Ramona Rus (18 p), Georgiana Popa (1 p), Aliona Martiniuc (1 p), Daiana Roman, Marina Anghelache,  Silvija Popovic – libero, Adriana Popa – libero. Antrenor: Ugljesa Segrt,

Au condus jocul arbitrii internaționali Alin Mateizer (Ploiești) și Benone Vișan (București).

După un prim set în care, pe lângă gazde, parcă frigul din sală (la propriu, n-au fost mai mult decât 10 grade!) a dominat și el fetele noastre, paradoxal, după accidentarea libero-ului Silvija Popovic, meciul a luat o altă turnură. Echilibru aproape perfect, faze de calitate și o evoluție a lugojencelor care a surprins efectiv gazdele. Lipsite în continuare de Aliona Martiniuc (care a intrat, totuși, câteva mingi), dar implicate total în joc, sportivele lui Segrt s-au aflat aproape de a conduce cu 2:1 la seturi, fiind depășite in extremis de experiența vicecampioanelor și conduse după trei seturi. În ciuda acestui fapt, revirimentul s-a produs spectaculos în setul patru, jucat perfect de Ruban, Rus, Grbic & co, și elanul Lugojului n-a mai putut fi stopat. Dramatism și victorie mare în cinci seturi, care redă speranțele pentru startul returului. Țineți aproape !

În optimile de finală ale Challenge Cup, C.S.M. Lugoj întâlnește în dublă manșă vicecampioana Portugaliei, Kairos Ponta Delgada. Club aflat în capitala Insulelor Azore (situată pe insula Sao Miguel), la peste 5.000 de km de România (diferența de fus orar: 3 ore). Jocul tur are loc  joi, 12 ianuarie 2023, în Complexo Desportivo das Laranjeiras din Ponta Delgada, de la orele 20,30 (23,30 ora României), returul urmând a se desfășura miercuri, 18 ianuarie, orele 18,30 la Lugoj. Arbitrii partidei: Jennifer Hesse (Germania), Isaak Flouris (Cipru).

Să avem încredere. Lotul lugojean nu este unul stufos, nu oferă multe opțiuni de schimbări, se joacă pe trei fronturi (campionat, Cupa României și Challenge Cup) și urmează un program foarte dens la startul lui 2023, în care se va juca săptămâni bune din trei în trei zile. Ați fost mereu, fiți în continuare alături de volei!

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.