CSM Lugoj, examen ratat la Cluj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Universitatea Cluj :  A. Stanciu (20 p), S.Miclea (6p), S. Răileanu – Buz (24 p), A. Ariton(4 p), R. Bucur (14 p), I. Vodă (5p),  R. Beudean, M. Pamfil, A. Podină – libero.

Antrenori: C. Dârnescu, L. Trombiţaş

C.S.M. Lugoj:  G.Bălae (20 p), N.Jakic(14 p), A.Cveticanin (9 p), I.Canea (2 p), A.Pintea (1 p), S.Dascălu (2 p), S.Shvanska (12 p), D.Roman (5 p), A.Rotaru – libero.

Antrenor: Valerijan Luka

Au condus jocul: R.Lupuţan, C.Serei (ambii Baia Mare), obs. FRV: G.Vişan (Bucureşti)

Statistică:

Cluj – 73 puncte directe, 5 servicii, 58 atacuri, 10 blocaje cu punct.

atacuri: 118 (49% eficienţă)

Lugoj – 65 puncte directe, 11 servicii, 50 atacuri, 4 blocaje cu punct.

atacuri: 124 (40% eficienţă)

Deplasarea la Cluj a lugojencelor nu va fi una simplă, chiar dacă „studentele” ocupă ultima poziţie în clasament. E nevoie de o evoluţie sigură, care să nu dea şansa gazdelor să fructifice experienţa de primă ligă a unora din numele din lot, deloc de neglijat: Sabina Miclea, Adina Stanciu, Raluca Bucur, Sorina Buz/Răileanu, Ioana Vodă, Carmen Dârnescu. Plus prezenţa pe banca tehnică a Luminiţei Pintea – Trombiţaş, un nume care spune multe…”

Aşa se încheia articolul din ediţia trecută, după victoria lugojeană contra principalului contracandidat la poziţia a şasea în clasament, Dinamo Bucureşti. Un succes care însă trebuia continuat cu altele două obligatorii, la Cluj şi, pe teren propriu, cu Iaşiul.

Nu s-a întâmplat asta, după foarte mulţi ani în care Lugojul a învins sistematic Clujul, atât în postură de gazdă, cât şi în cea de oaspete. Mai mult, C.S.M. Lugoj învinsese Universitatea de trei ori în 2017, de două ori înainte de start în turneele de la Cluj şi Tg.Mureş şi în turul campionatului, 3:0 la Lugoj. Exact în aceeaşi componenţă a lotului pentru ambele echipe ca şi în deplasarea din week-end, în care echipa a fost depăşită de “universitare” la aproape toate capitolele, aşa cum se poate observa şi din statistica simplă a jocului. Fără a încerca a face o analiză detaliată a cauzelor înfrângerii, aş remarca trei aspecte evidente ale meciului desfăşurat într-o atmosferă deosebită în Sala Horia Demian, care cu siguranţă au contribuit decisiv la deznodământul final:  calitatea coordonării jocului a fost net superioară în tabăra gazdelor, acolo unde Sabina Miclea şi-a pus inteligent în valoare atacantele pe extreme, ineficienţa blocajului, a apărării în linia a doua (doar 4 blocaje cu punct reprezintă un mare handicap, care a dat ocazia trio-ului Stanciu – Buz – Bucur să puncteze de 50 de ori din atac, destul pentru două seturi !) şi lipsa de determinare şi inspiraţie în momentele – cheie, într-o perioadă foarte importantă a campionatului, în care obiectivul era o victorie de trei puncte.

Cu toate acestea, soarta jocului putea fi alta dacă setul patru, dominat de lugojence la fel ca partea a treia, până la 16:12, ar fi continuat în aceleaşi condiţii. Cu trei atacuri în aut ale C.S.M.-ului, două blocaje, două atacuri şi un as ale clujencelor  scorul s-a dus la 16:20, diferenţa mărindu-se decisiv (17: 24) până la finalul care a consemnat un eşec deloc scontat.

Etapa viitoare vom vedea  şi mai clar ce şanse rămân pentru Play-Off, deşi ele s-au diminuat drastic în urma insuccesului de la Cluj. Acolo unde evoluează Dinamo, avizată odată în plus de pericolul unui joc considerat abordabil, dar pierdut la final.

În timp ce la Lugoj, în Sala Sporturilor, se prezintă Penicilina Iaşi, trupă învinsă nu foarte simplu de Agroland la Iaşi (1 : 3 – 22:25, 25:20, 17: 25, 15:25), după ce şi-a întărit lotul în iarnă cu două sportive (sârboaicele Sekulic şi Knezevic, transferate din liga a doua rusă).

Meciul se dispută la final de săptămână, sâmbătă, 10 februarie, de la orele 18.30 şi va fi condus de o brigadă formată din A .Prodana (Bucureşti) şi A. Savu (Cluj). Observator F.R.V. : V.Duşa (Zalău). Intrarea este liberă.

Celelalte rezultate ale etapei a XIV-a:

Dinamo Bucureşti – C.S.U. Medicina Tg. Mureş = 3 : 0

CSM Târgoviște – C.S.M. Volei Alba Blaj = 1 : 3

C.S.M. Bucureşti – Știința Bacău = 3 : 2

ACS Penicilina Iași – Agroland Timişoara = 1 : 3

Clasament:  1. C.S.M. Bucureşti 39 p., 2. C.S.M. Volei Alba Blaj 36 p., 3. C.S.M. Târgovişte 29 p., 4. Agroland T-şoara  29 p., 5. CSU Ştiinţa Bacău 28 p.  ( – 1 joc), 6. Dinamo  13 p.,  7. CSM Lugoj 12 p., 8. Universitatea NTT Data Cluj  8p. ( – 1 joc). 9. CSU Medicina Tg.Mureş 7p., 10. Penicilina Iaşi  6 p.

Etapa a XV-a (10.02.):

C.S.M. Lugoj – ACS Penicilina Iași (sâmbătă, 10 februarie, orele 18.30)

Agroland Timişoara – C.S.M. Bucureşti

Știința Bacău – CSM Târgoviște

C.S.M. Volei Alba Blaj – C.S.U. Medicina Tg. Mureş

Universitatea NTT Data Cluj – Dinamo Bucureşti

Dan H. BRUDIU

Despre admin 6577 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.