Credincioșii greco-catolici, în pelerinaj la Scăiuș, la icoana care a lăcrimat de două ori în anul 1934

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Episcopia Greco-Catolică de Lugoj organizează, ca în fiecare an, un nou pelerinaj la Biserica greco-catolică de la Scăiuş – localitate situată în judeţul Caraş-Severin, la 25 de kilometri de Lugoj – unde se află Icoana Maicii Sfinte cu Pruncul Isus în braţe, care a lăcrimat de două ori în anul 1934, la 30 septembrie şi 15 octombrie, fapt confirmat de 144 de declaraţii de la diferite persoane.

„Cu ocazia Sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului”, marţi, 15 august 2023, va avea loc Pelerinajul Eparhial la Sanctuarul „Maica Domnului Apărătoarea Noastră” de la Scăiuş.

Programul va începe la orele 10.00 cu Sfântul Rozar, care va fi condus de Surorile OSBM – Lugoj. De la orele 10.30, se va celebra Sfânta Liturghie arhierească, de către Preasfinția Sa Ioan, Episcop de Lugoj, având alături un sobor de preoți.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, se va rosti rugăciunea de Consfinţire la Inima Neprihănită a Preacuratei Fecioare Maria”, a anunțat Episcopia Greco-Catolică de Lugoj.

La Scăiuş s-au organizat anual pelerinaje, încă din anul 1935. Cel mai mare pelerinaj a avut loc în anul 1948, înainte de desfiinţarea Bisericii Greco-Catolice.

Atunci s-a hotărât ca Icoana Maicii Sfinte să fie dusă la Lugoj şi expusă în catedrală în tot timpul Postului Adormirii Maicii Domnului, de la 1 la 15 august.

De două ori pe an, în 15 august şi la sfârşitul lunii septembrie,  sute de credincioşi de toate riturile se adună în mica localitate din județul vecin, pentru a marca acest sacru eveniment.

Chiar dacă faptele s-au petrecut acum mai bine de 89 de ani, Biserica Greco-Catolică le consideră printre cele mai importante din întreaga ţară şi le cinsteşte ca atare, cei mai înalţi prelaţi ai cultului venind aici ani la rândul să slujească.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.