Costel Medelean, primarul comunei Tomești, a fost ales în forul de conducere al APDT

După ani și ani de marginalizare, zona Tomești-Luncani va avea un cuvânt de spus în turismul județean. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș (APDT) are o nouă conducere. Vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Proteasa, a fost ales președinte, iar Costel Medelean, primarul comunei Tomești, ocupă poziția de vicepreședinte, membrii forului de conducere fiind dați de comunele Foeni, Buziaș și Margina.

Probabil cea mai importantă numire în cadrul asociației este alegerea primarului din Tomești în funcția de vicepreședinte al asociației. Deși Consiliul Județean Timiș a trecut această alegere cu vederea, pentru cei care cunosc cât de cât modul în care se face turism în Timiș, această alegere este una cu adevărat deosebită.

Numirea lui Costel Medelean în această funcție vine după ani de zile în care primarul din Tomești a fost marginalizat de către cei care s-au ocupat de turismul timișean, astfel că această funcție îi dă posibilitatea acestuia să se implice și mai mult în dezvoltarea turismului în zona de est a județului.

Izolat practic de cei care au ales să acorde atenție după apartenența politică, Medelean a reușit lucruri cu adevărat spectaculoase în comuna Tomești, amintim doar șoseaua Transluncani sau Concertul din Peștera de la Românești.

Costel Medelean susține că a acceptat această funcție pentru că el crede că se pot face minuni în turismul timișean. Primarul din Tomești recunoaște că regretă că în forul de conducere al asociației nu a fost ales și primarul din Nădrag, Liviu Muntean, și insistă că cea mai la îndemână dezvoltare a zonei din punct de vedere turistic stă în zona montană care cuprinde Fârdea, Nădrag, Pietroasa și Tomești.

„Sunt sigur că această asociație își va schimbă viziunea. E timpul să uităm de politică și să atragem cât mai mulți turiști. Eu m-am zbătut de unul singur și am reușit să fac numele comunei și al județului cunoscute la nivel național și chiar internațional. Vă imaginați cum ar fi fost dacă eram și sprijinit puternic de conducerea județului? Voi insista în continuare pe lângă președintele CJ Timiș, Alin Nica, și pe lângă Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, să deschidem drumul dintre județe și sunt sigur că vom face un turism adevărat din care județul o să aibă numai de câștigat”,

a declarat Costel Medelean.

„Vrem să creăm o ofertă completă pentru cei care aleg să ne viziteze, să se stabilească sau să investească în județul nostru. Avem multe de recuperat după un an de zile în care cu toții am fost practic legați la mâini în acest domeniu”,

spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care își dă cu părerea!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.