Corul de Copii al Academiei Lugoj Clasic pregătește un Concert de Crăciun la Biserica Adormirea Maicii Domnului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ca urmare a apelului făcut de mezzosoprana Aura Twarowska, Parohia Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului din Lugoj a oferit o sponsorizare generoasă Corului de Copii, care a putut să își continue activitatea și să pregătească un nou repertoriu pentru un Concert de Crăciun.

Așadar, în 18 decembrie, ora 17, Parohia Ortodoxă și mezzosoprana Aura Twarowska, directorul artistic al proiectului, vă invită să participați la un concert de Crăciun inedit „Pruncului, colind în dar”.

Își vor da concursul mezzosoprana Aura Twarowska, Corul de Copii al Academiei Lugoj Clasic, dirijor prof. Claudia Crețiu și Corala Filaret Barbu a Protopopiatului Român Ortodox Lugoj, dirijor Pr. Cristian Cerbu. La pian Eusebiu Thomas Florea. Intrarea este liberă.

„Prima ediție a Academiei de Artă, în care a fost înființat Corul de Copii, dirijat de maestra Claudia Crețiu, a fost finanțată din bugetul local al Municipiului Lugoj. Pentru a putea ține activ corul până la un nou apel de proiecte, am făcut apel pentru sponsorizări. Trei organizații și-au arătat intenția de a ne sponsoriza, dar una a acționat concret în acest sens. Este vorba despre Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului” Lugoj.

Pe baza acestei sponsorizări, vom putea realiza un Concert de Crăciun cu Corul de Copii, și vom putea continua repetițiile și la începutul anului viitor. Alese mulțumiri si deplină recunoștință Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” Lugoj, fără al cărei ajutor financiar, acest proiect de Crăciun nu ar fi fost posibil”, ne-a declarat Aura Twarowska.

Corul de Copii al Academiei de Artă Lugoj Clasic a fost înființat în luna septembrie a acestui an și a avut debutul în 29 septembrie 2022, la Universitatea Europeana Drăgan. În scurtul timp care a trecut, corul, condus de maestra Claudia Crețiu, a obținut deja două premii (I și II) la Gala Talentelor Lugojene și a participat cu recitaluri corale la Olimpiada Corală de la Chizătău și la Hanul Ana Lugojana, de Ziua Națională a României.

        Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.