Continuă lucrările de sistematizare a zonei adiacente pieţei agroalimentare „Timişul”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Au fost reluate lucrările la un proiect de anvergură pe care municipalitatea l-a demarat în cursul lunii octombrie a anului trecut. Este vorba de sistematizarea rutieră a zonei Splaiul Morilor. Este un proiect care va schimba complet aspectul zonei din jurul pieței agroalimentare „Timișul”. Se desfășoară lucrări de amenajare urbanistică (sistematizare rutieră) a unei zone a municipiului Lugoj care este cuprinsă în perimetrul format din: str. Unirii, Piaţa I.C. Drăgan, str. Someşului, str. Gherghinelor, str. Ion Vidu, str. Ştefan cel Mare, str. Insulei şi malul drept al râului Timiş de la autogara Atlassib până la Podul de Fier. Sistematizarea rutieră va consta în realizarea lucrărilor necesare pentru fluidizarea circulaţiei auto şi pietonale, în condiţii de siguranţă.

Sea vor executa lucrări de: modernizare a carosabilului, modernizare a trotuarelor, realizarea de noi trotuare aferente malului râului Timiş, realizarea de noi locuri de parcare, echiparea cu semne de circulaţie, realizarea iluminatului public (unde acesta este insuficient sau lipseşte), realizarea de noi spaţii verzi, evacuarea apelor pluviale, realizarea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, crearea de piste pentru biciclete, realizarea marcajelor rutiere.

Proiectul are în vedere şi fluidizarea traficului rutier prin crearea de sensuri unice care să faciliteze atât accesul cât şi ieşirea din zona respectivă. Conform contractului, lucrările se vor desfășura pe durata a 14 luni.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.