Consilierii PNL și PMP susțin propunerea primarului Francisc Boldea

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consilierii PNL și PMP susțin propunerea primarului Francisc Boldea și vor cedarea către operatorul regional a serviciilor de apă-canal și a Stației de epurare de la Jabăr

Municipalitatea lugojeană vrea să cedeze serviciile de alimentare cu apă și de canalizare operatorului regional Aquatim, la pachet cu Stația de epurare de la Jabăr, un obiectiv în care s-au investit 6 milioane de euro, dar care nu funcționează la parametri corespunzători și din cauza căruia operatorul local încasează lunar amenzi de circa 100.000 de lei.

Intenția municipalității a fost anunțată de către primarul Francisc Boldea, într-o ședință a Consiliului Local Lugoj. Propunerea făcută de primarul PSD al Lugojului a fost transpusă într-un proiect de hotărâre de către… consilierii lugojeni ai PNL și PMP.

„Considerăm absolut necesar ca Municipiul Lugoj să devină parte integrantă a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, asociație care gestionează serviciul de apă-canal pentru peste 90% din localitățile aparținătoare Județului Timiș și care are capacitatea tehnică și financiară să depășească situația catastrofală în care ne găsim, urmând ca serviciul de alimentare cu apă și canalizare al Municipiului Lugoj să fie delegat operatorului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș”, se menționează în expunerea de motive semnată de consilierii lugojeni ai PNL și PMP.

În prezent, serviciul de alimentare cu apă și canalizare în municipiul Lugoj este delegat către societatea „Meridian 22”, care are ca acționar Consiliul Local Lugoj. Societatea „Meridian 22” a devenit, astfel, și operator al Stației de epurare de la Jabăr, calitate în care este amendată lunar de către Administrația Bazinală a Apelor Banat, din cauză că apele uzate evacuate din stație nu se încadrează în reglementările legale în vigoare, cuantumul amenzilor fiind de circa 2.300.000 de lei pentru depășirea indicatorilor de calitate admiși la evacuarea apelor uzate în râul Timiș.

Miercuri, 14 noiembrie, Primarul Municipiului Lugoj, prof. ing. Francisc Boldea, se va deplasa la București la Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice.

Scopul acestei delegații îl reprezintă reeșalonarea sumelor de bani necesare implementării la Lugoj a proiectelor privind branșamentele la rețeaua de apă, continuarea modernizării rețelelor de apă și de canalizare precum și a proiectului referitor la forajul de mare adâncime preconizat în zona Ștrand.

Totodată, Primarul Municipiului Lugoj va solicita finanțare pentru asfaltarea cu un strat de uzură a întregii zone centrale a orașului.

La ora 14, edilul șef va lua parte la ședința organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice pe probleme de apă-canal, stații de epurare.

AL PRESS

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.