Conflict între armată, poliţie, jandamerie, pompieri şi Ocolul Silvic din Lugoj, cu happy-end

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Declanşarea conflictului s-a produs din cauza Poliției Locale Lugoj, care a provocat pur şi simplu la o luptă fratricidă în care au fost implicate următoarele forţe: Detașamentul 6 Jandarmi Lugoj, Detașamentul de Pompieri Lugoj, Poliția Municipiului Lugoj, Unitatea Militară Lugoj, Ocolul Silvic și Poliția Locală Lugoj.

Conflictul s-a desfăşurat sub „acoperire(a)” baloanelor de la Baza sportivă „Patriot”, din cartierul Cotu Mic, fără a se face publicitate, pentru ca oamenii cei răi să nu profite de situaţie, tocmai în săptămâna care se scurse. Şi pentru că disputa trebuia să poarte un nume, i-au spus prima ediție a Cupei Poliției Locale Lugoj, la fotbal.

Şi dă-i şi luptă, şi dă-i şi luptă, cam trei ore, apoi luptele au încetat după care – hai să vi-o pe-a dreaptă! – turneul a fost câștigat de echipa Poliției Municipiului Lugoj, pe locul doi s-a clasat formația Detașamentului de Pompieri Lugoj, iar pe locul trei s-a situat echipa Poliției Locale Lugoj.

Şi asta s-a întâmplat „pe bune”, nu ca pe vremea multpreaîmpuşcatului, când Miliţia a făcut un concurs de vânătoare cu Securitatea. Cei de la „Secu” au împuşcat un mistreţ (e drept, fără colţi de argint), iar Miliţia un biet iepuraş, pe care tovarăşii miliţieni s-au pus cu pulanele pe el, zicându-i întruna: recunoşti că eşti mistreţ, recunoşti că eşti mistreţ…!

Au fost acordate diplome și trofee pentru:
♦ întreaga activitate fotbalistică – Ionel Hațegan;
♦ veteranul competiției – Mircea Ungureanu;
♦ cel mai bun portar – Liviu Ciocan;
♦ cel mai tehnic jucător – Sorin Trăsnea;
♦ golgheterul ediției – Alexandru Meltzer.

Apoi, au fost răsplătite cu diplome şi cupe echipele biruitoare. Atunci când Florin Dumitru (se pare vinovatul numărul unu în declanşarea conflictului), a înmânat cele cuvenite câşigătorului, reprezentantul Poliţiei Naţionale, recte al celei Municipale, i-a spus ca la anul să-i dea drept premiu o vitrină pentru trofee mai mare, pentru că actuala a devenit neîncăpătoare.

Să-i dea una mai mare în care să-i încapă şi modestia. Spre lauda organizatorilor, nu au fost uitaţi nici arbitrii care au contribuit la reuşita acţiunii. Întâmplarea decernării premiilor a avut loc la Cercul Militar Lugoj, în cadrul „reprizei a treia”, al cărei învingător nu-l ştiu, deoarece am plecat să redactez materialul.

Mircea ANGHEL

P.S.: De fapt, după părerea unora, modestia este apanajul oamenilor mediocri. Şi-apoi, de ce să mori chiar de modestie?

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.