Concursul-proiect „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”, ediția a II-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Marți, 7 iunie 2022, la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj a avut loc prezentarea produselor finale care vor participa la concursul-proiect „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale”, ediția a II-a.

Proiectul-concurs „Patrimoniul cultural, istoric și natural – Zestrea comunităților locale” este organizat de Societatea de Științe Istorice din România și de Facultatea de Istorie din cadrul Universității București.

Elevii Patrick Spitzer, Vlad Rus, Larisa Olariu, Sara Usciuc, Alexandra Ichim, Ovidiu Covăcescu-Petriți, din clasa a X-a D  de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, s-au înscris la următoarele secțiuni ale concursului: Secțiunea I – „Povești neștiute, povești mai puțin cunoscute. Istoria unui artefact” (realizând un filmuleț despre descoperirea unui unor brățări de bronz din colecția Muzeului de Istorie din Lugoj), la Secțiunea a II-a: Memoria fotografică a comunităților locale (realizând o prezentare power-point în care au reconstituit cu ajutorul unor fotografii vechi piața Victoria din centrul Lugojului) și la Secțiunea a III-a: Memoria documentară a comunităților locale (realizând o scurtă prezentare scrisă a vechilor școli și biserici lugojene (secolele XIV-XVIII)).

Prezentarea s-a desfășurat cu participarea președintelui Societății de Științe Istorice din România (S.Ș.I.R.) – filiala Lugoj, prof. dr. Dumitru Tomoni.

Participarea elevilor lugojeni la acest proiect a fost posibilă datorită parteneriatului dintre Societatea de Științe Istorice din România (S.Ș.I.R.) – filiala Lugoj, Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Plastică Lugoj, ONG-ul „Animus Libri”, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj, Biblioteca Municipală Lugoj.

Despre admin 6541 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.