Concursul naţional de creație plastică „Arta – între talent și dăruire”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Aflat la a V-a ediție și organizat de Fundația Prețuieste Clipa în parteneriat cu Școala Gimnazială „Prof. Ion Vişoiu”, Concursul naţional de creație plastică „Arta – între talent și dăruire” va avea loc în Chitila, Ilfov, în perioada 25 martie – 1 iunie 2019.

Din acest an, concursul este înregistrat și în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN), aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Retrospectiva editiei anterioare ne dovedeste a fi unul dintre cele mai mari concursuri artistice din Capitală, și nu numai! În total au dat curs invitației noastre 400 profesori coordonatatori din toată ţara, plus Republica Moldova şi Grecia, însumând peste 1,400 lucrări de creație plastică și 200 icoane pe sticlă.

Concursul cuprinde două sectiuni: Creatie Plastică – cu tematica Locul copilăriei mele, unde elevii vor surprinde peisaje ale naturii din orașul natal, activitățile și jocurile copilăriei, momente și persoane dragi care stârnesc emoții, monumente istorice, obiective turistice care și-au pus amprenta asupra copilăriei lor, iar în cadrul sectiunii Icoane pe sticlă tematica este Chipul Mântuitorului Iisus Hristos în iconografia tradițională românească. Lucrările din secțiunea Icoane pe sticlă vor surprinde scene biblice din viața Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compozitii ce îl evidențiază pe Iisus.

Concursul face parte din categoria activităţilor extraşcolare şi este deschis participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial si liceal. Concursul este gratuit şi nu percepe nicio taxă de participare.

Înscrierile sunt deschise până pe 1 mai 2019 prin fișa de înscriere trimisă la adresa de email concursarta@yahooo.com și ulterior lucrările vor fi trimise prin poștă.

În urma unei selectii, cei mai talentati elevi din județele limitrofe vor participa la etapa directă unde timp de 4 ore vor picta în aer liber un peisaj din natură sau o icoană pe sticlă.

Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc la finalul lunii mai 2019 în București.

Se vor acorda premiile I, II și III și premii speciale pentru fiecare secțiune și grupe de vârste. Premiile și diplomele vor fi înmânate la festivitatea de premiere. Se acordă diplome de participare tuturor elevilor. Premiile vor fi oferite cu sprijinul sponsorilor. Lucrările din cadrul secțiunilor vor fi publicate în catalogul ediției. Juriul concursului este constituit din artiști plastici aparținând UAP, inspectori de specialitate și profesori desemnați de către organizator.

Regulament integral pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/

AL PRESS

Despre admin 6218 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.