Concursul Județean de Recitare „Parfum de Poezie”, la cea de-a VI-a ediție

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj a organizat, sâmbătă, 4 februarie 2023, la Teatrul Municipal „Traian Grozavescu” Lugoj, cea de-a VI-a ediție a Concursului Județean de Recitare „Parfum de Poezie”, coordonat de prof. Ana-Maria Dan.

Competiția, dedicată copiilor din învățământul primar și gimnazial și înscrisă în Calendarul Activităților Educative Extrașcolare al ISJ Timiș, pe anul școlar 2022-2023, a pus în valoare portul popular, tradițiile și obiceiurile locale, dar și dulcele grai bănățean și a urmărit stimularea creativității elevilor, cunoașterea operei marelui poet Mihai Eminescu, dar şi a autorilor de poezie în grai bănățean. Concursul a cuprins două secțiuni: recitare de poezie în grai bănățean și recitare de poezie eminesciană.

Juriul pentru prima secțiune a fost ales dintre reprezentanții locali de marcă ai poeziei în grai bănățean: domnul Dan Liuț, președintele Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean, realizator de emisiuni de televiziune la TVR Timișoara și TV Banat Reșița, domnul Cristian Alexandru, actor profesionist, fondator și președintele Asociației Culturale „Tu și Eu’’ și domnul Silviu Boian, profesor de limba română și teatru la Clubul Copiilor Lugoj, realizator de emisiuni de folclor.

Pentru cea de-a doua secțiune, de recitare de poezii eminesciene, juriul a fost alcătuit din d-na Maria Rogobete, prozatoare, poetă și actriță la Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” din Lugoj, d-na Adriana Weimer, de la Biblioteca Municipală din Lugoj, poetă, membră a Uniunii Scriitorilor din România și membră în Societatea Ziariștilor din România și d-na Cristina Pop-Coman, profesor învățământ primar, director al Școlii Gimnaziale Nr. 2 Lugoj.

Juriul, alcătuit din cadre didactice și personalități reprezentative pentru cultura timișeană, a ținut cont de expresivitatea interpretării, sensibilitate, aptitudini artistice și originalitate. S-au acordat premiile I, II, III și 3 mențiuni pentru fiecare secțiune, respectiv ciclu de învățământ. Toți concurenții au primit diplome de participare, iar câștigătorilor le-au fost înmânate diplomele în cadrul festivității de premiere.

Manifestarea culturală a fost încununată de două momente inedite de recitare în grai bănățean susținute de domnul Dan Liuț, președintele Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean, și domnul Sergiu Boian, vicepreședintele Asociației Scriitorilor în Grai Bănățean.

Tilore KORTNER

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.