Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Clara Peia”, un brand pentru vocația muzicală a Lugojului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cea de-a IX-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Instrumentală „Clara Peia” (27-29 mai a.c.) se va desfășura, în exclusivitate, în sala de concerte a Teatrului Municipal (secțiunea Pian) și în Sala de Consiliu a Casei de Cultură a Municipiului Lugoj (secțiunile Vioară și Muzică de cameră).

Organizatorul, Asociația pentru Cultură Bănățeană (manageriată de prof. univ. dr. habil. Lucian-Rmil ROȘCA), și subsemnatul (codirector de proiect alături de magistrul timișorean) au conceput un format hibrid al competiției: prezență fizică și, în același timp, pentru cei aflați pe meridiane îndepărtate sau în situația în care se vor menține unele restricții pandemice, participarea online.

Constanți și loiali parteneri, ca la fiecare ediție, implicate în optima implementare a unor proiecte culturale care să confere prestigiu urbei noastre, instituțiile administrației locale: Primăria și Consiliul Local al Municipiului, cărora li se va alătura, în premieră, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Ca noutate, semnalăm publicului meloman lugojean două prezențe extrem de onorante pe afișul competiției, în calitate de directori artistici, doi corifei ai artei interpretative: pianista Luiza BORAC și violonistul Florin PAUL, doi maeștri de top pe plan internațional, laureați ai unor prestigioase concursuri și festivaluri de profil.

În juriu, nume consacrate ale artei interpretative și pedagogice: conf. univ. dr. Carmen MANEA (Universitatea Națională de Muzică București), conf. univ. dr. Sorin DOGARIU, conf. univ. dr. Cristina MĂLĂNCIOIU și prof. univ. dr. habil. Lucian-Emil ROȘCA (Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest Timișoara). Magiștrilor universitari li se vor alătura, în comisiile de jurizare ale celor trei secțiuni, prof. Ana ŠINKOVIĆ (Școala de Muzică Josif Marinković din Vârșeț, Republica Serbia), prof. Iolanda BANYACSKAI și prof. Georgiana GOLOȘIE (Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara).

Numeroase premii, atractive și generoase, vor răsplăti evoluția micilor competitori (preșcolari și elevi din clasele I-VIII): Marele Premiu și Trofeul de Cristal „Clara Peia”, tradiționalele premii I, II, III și mențiuni (finanțate de Primăria Lugoj) și premii speciale oferite de parteneri media locali și timișoreni, asociații și instituții publice și private, ONG-uri, așezăminte confesionale.

Constantin-T. STAN

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.