Concursul Internațional Călătorie în timp

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ela IAKAB

Concursul Internațional „Călătorie în timp”, ajuns la cea de-a patra ediție, a adus și în acest an, așa cum era de aşteptat de la o competiţie de o asemenea anvergură, participarea unui număr impresionant de elevi şi profesori.

Proiectul a fost centrat pe tânăra generaţie, chemată să conştientizeze importanța locurilor de natură istorică din țară și din străinătate, să cultive respectul față de strămoși, să-şi dezvolte simțul artistic, dar și pe cel al responsabilității.

Sunt trepte necesare pentru orizontul cunoaşterii.

La acest concurs au participat aproximativ 400 de elevi şi 60 de profesori, proveniţi din 21 de județe ale țării, trei școli din Austria, Croația și Estonia, parteneri ai liceului lugojean în proiectul Erasmus+ „TESLA”.

Concursul s-a desfăşurat pe trei secțiuni: Sectiunea 1,  „Am fost aici”, se adresează elevilor din clasele V-VIII, care, prin desene sau colaje, își pot dezvolta simțul artistic, rememorând locuri pe care le-au vizitat; Sectiunea II, intitulată sugestiv „De vizitat în România”, presupune o creație literară și un minighid al unor obiective turis-tice din România (sau din țările natale ale partenerilor internaționali), realizate de echipe de cel mult 4 elevi; Sectiunea III, „Văzute prin obiectiv”, cuprinde fotografii cu obiective turistice de relevanţă istorică. Ca de fiecare dată, această secțiune este cea mai vizată, iar în acest an s-au adunat peste 200 de participări cu fotografii turistice din România, Croația și Austria.

Proiectul a fost lansat pe platforma etwinning, începând cu luna martie, 2022. Aici s-au desfășurat toate etapele – înscrierea participanţilor, transmiterea lucrărilor, expo-ziţiile virtuale pe secțiuni, votul publicului, prin interme-diul unor formulare online, anunțarea câștigătorilor.

Proiectul este accesibil la adresa https://twinspace.etwinning.net/232924/home, iar partenerii, care au mai puțină experiență în derularea acestui tip de proiecte, au primit sprijin din partea profesorilor Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu”, desemnat pentru a doua oară, consecutiv, școală eTwinning.

Detaliile participării la concurs pot fi găsite pe pagina școlii, www.cncbrediceanu.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.