Concert pentru elitele din oraș, plătit din bani publici. Pentru lugojenii de rând… nu!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Lugojenii de rând iubitori de muzică de orchestră nu se mai pot înscrie la concertul din cadrul proiectului de 200.000 de lei pus la cale de primărie din bani publici.

Chiar dacă primăria a făcut public concertul în toată presa locală, prin anunțuri plătite, administrația a uitat inițial să le spună ziariștilor să includă informații despre cum pot participa lugojenii la spectacol.

Mai apoi, în doar câteva ore, primăria susține că biletele gratuite s-au epuziat. Mai mult, pe pagina evenimentului de pe Facebook, la link-ul care te duce spre o pagină de rezervare de bilete, evenimnetul apare ca fiind sold out (trad. are loc cu casa închisă).

Lugojenii spun că link-ul a afișat mesajul încă de săptămâna trecută, de când a fost distribuit pe pagina oficială a Primăriei Lugoj.

Explicația dată de primărie este că biletele disponibile s-au dat în câteva ore, deși mesajul despre concert a ajuns la foarte puțini lugojeni. Restul locurilor sunt rezervate pentru oamenii de cultură, politicieni și elite din oraș.

„Au fost puse la dispoziția lugojenilor 150 de bilete pe platformă. Sunt gratuite. Platforma a funcționat foarte bine, însă, într-adevăr, biletele s-au epuizat în câteva ore. Restul de bilete vor fi atribuite direct de către primărie către oamenii de cultură din Lugoj, managementului instituțiilor de învățământ, consilierilor locali și județeni, managementului principalelor întreprinderi din Lugoj, aproximativ 200 de locuri”, a explicat Buciu pentru Lugojeanul.ro

Romanian Chamber Orchestra este proiectul Asociației Trib’Art, care organizează la Lugoj Festivalul „Orașul Jazz”. Manifestarea a înregistrat un eșec răsunător anul trecut, când, din cauza proastei organizări și mediatizări, a reușit să adune doar câteva zeci de spectatori.

A fost, însă, finanțat cu 200 de mii de lei de la bugetul local. Anul acesta a primit din nou finanțare, de peste 200 de mii de lei, pentru cea de-a doua ediție a festivalului.

În total, în acest an, Trib’Art a obținut aproape 300 de mii de lei de la Primăria Lugoj, pentru două proiecte. Iar Asociația Scena Muzicală, cea care organizează concertul Romanian Chamber Orchestra, o asociație dezvoltată tot de Trib’Art, a mai obținut încă 200 de mii de lei.

Cât e totalul?

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.