Comuna Mănăștiur atrage noi investiții și locuri de muncă

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În comuna Mănăștiur urmează a se face o nouă investiție, în valoare de 1 milion de euro, care constă într-o fabrică de produse naturiste, pe bază de uleiuri din semințe de dovleac și miere de albine.

De asemenea, Primăria Comunei Mănăștiur a eliberat certificate de urbanism și pentru construirea celei de-a doua hale de producție pentru produse de patiserie, care va crea cel puțin 30 de locuri noi de muncă, precum și construcția unui ansamblu de locuințe pentru angajați, în vecinătatea fabricii de biscuiți.

Marc André Cornu, preşedintele şi directorul general al grupului elveţian care realizează aceste investiţii la Mănăştiur este un mare pasionat al sportului, mai ales de fotbal și tenis de câmp, fiind sponsor al unei echipe de fotbal elvețiene, la care activează și fotbalistul Georgian Berzava, un tânăr din Mănăștiur.

Prin firma Cornu Boulangerie S.R.L., patronul elvețian a sponsorizat și echipa de fotbal A.S. Foresta Mănăștiur, cu echipament sportiv în valoare totală de 14.200 lei, constând dintr-un set de echipament de joc și două seturi de treninguri (unul pentru antrenamente, celălalt de prezentare), fiecare jucător al echipei fiind dotat cu acest echipament.

Echipa de fotbal A.S. Foresta Mănăștiur a promovat în sezonul fotbalistic 2016/2017 din Campionatul Municipal Lugoj în Campionatul Județean, seria a III-a, a județului Timiș (liga a V-a). Trebuie precizat faptul că majoritatea jucătorilor sunt localnici  și doar trei dintre aceștia din comunele învecinate, un fapt rar întâlnit la alte echipe de fotbal. Activitatea fotbalistică este sprijinită de Consiliul Local al Comunei Mănăștiur și mai ales de către primarul comunei, Ionel Curuți.

„În data de 15 noiembrie 2017, la București, depun pentru verificarea și semnarea contractului de finanțare, la Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene, proiectul integrat pentru noi străzi în comuna noastră, pentru extinderea rețelei de apă, canalizare și iluminat public, în valoare totală de 5 milioane lei, cu finanțare din fonduri guvernamentale.” a declarat pentru publicația Actualitatea, Ionel Curuți, primarul Comunei Mănăștiur.

O altă investiție care se preconizează a se face curând în comuna Mănăștiur va fi Depozitul pentru legume și fructe, după votul de aprobare în Consiliul Județean Timiș a unui depozit similar în comuna Tomnatic, din județul Timiș, urmând apoi construirea a încă două depozite de legume și fructe, la Deta și la Mănăștiur.

Estera CIMPONERIU

Despre admin 6540 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.