Comoară de un milion de dolari ascunsă în munți, găsită după zece ani de căutări

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Cea mai faimoasă vânătoare de comori din America a ajuns la final! După zece ani de căutări, un norocos a găsit reunumitul cufăr în care s-ar afla monede de aur şi pietre preţioase. Cum era de aşteptat, bărbatul care a găsit comoara estimată la un milion de dolari a preferat să rămână anonim. Vânătoarea a început în 2010 după ce un colecţionar excentric a ascuns cufărul în inima munţilor.

De atunci, sute de mii de oameni l-au căutat neîncetat. Cinci dintre ei chiar au murit în timpul expediţiilor periculoase. La zece ani după ce a fost ascunsă în inima Munţilor Stâncoşi, comoara estimată la un milion de dolari a fost găsită. Cel care a făcut mare descoperire, a preferat să rămână anomim. Dar, pentru a dovedi că a pus mâna pe ea, bărbatul i-a trimis câteva poze celui care a ascuns giuvaierurile. Forrest Fenn, colecţionar: Am ascuns comoara la mai bine de 13 kilometri nord de oraşul Santa Fe, undeva în Munţii Stâncoşi. Nimeni nu ştie unde se află în afară de mine. Colecţionarul de artă Forrest Fenn a decis să ascundă comoara chiar după criza financiară din 2009 pentru a le da oamenilor speranţă.

Vânătoarea de comori a început în 2010 când peste 350.000 de oameni au pornit în căutarea cufărului din bronz în care s-ar fi aflat monede de aur, diamante, rubine, safire şi smaralde. Unii au renunţat inclusiv la slujbe pentru a se dedica aventurii. Indiciile care duceau spre comoară au fost ascunse într-o poezie de 24 de versuri, dintr-o autobiografie a colecţionarului american.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.