Comentariu pe marginea unui comunicat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Guvernul PNL se ține de cuvânt, ca toate partidele politice

Am primit, la ora 18:42, un comunicat din partea PSD Timiș, pe care îl publicăm în cele ce urmează, cu o cenzură minoră („din păcate”), o adăugire scurtă și un comentariu la final.

„Guvernul liberal se ține de promisiune și a început schimbările din funcții ale specialiștilor și ale profesioniștilor aflați la conducerea instituțiilor din țară. Pe principiul ”nu contează cum sau de ce, ci important este să se facă repede-repede”, în județul Timiș, prima schimbare a fost făcută, astăzi, la Spitalul Județean ”Pius Brânzeu”.

Astfel, managerul Marius Craina, cunoscut ca un bun profesionist, cu rezultate foarte bune la conducerea unității spitalicești, a fost înlocuit cu o persoană -”obligație de partid”, pe care nu o recomandă vreo experiență în management și nici rezultate pe măsura importanței instituției pe care urmează să o conducă. Iar pentru că ordinea, legea, disciplina și respectul nu sunt caracteristicile acestui nou guvern liberal, schimbarea s-a făcut prin intermediul unui document care nu purta număr de înregistrare, transmis fiind ”ca-ntre prieteni” printr-o cale de comunicare numită Whatsapp.

Am mai spus și repet: schimbări doar de dragul schimbărilor, pe criterii politice, nu își au rostul, iar modalitatea forțată de numiri pe funcții de conducere va crea mari dificultăți în managementul acestor instituții. Îl cunosc bine pe Marius Craina, un profesionist și bun manager, și știu cât este de respectat în domeniul medical. Îi apreciez munca, implicarea și rezultatele și nu consider normală o astfel de schimbare. Din păcate, PNL nu va promova oameni experimentați, așa cum a făcut PSD. Le transmit un mesaj celor care sunt la butoanele acestor schimbări în județul Timiș: dacă tot faceți schimbări, nu uitați de faptul că locuiți în acest județ și sunteți părtași la stricăciunile pe care le provocați!”, a precizat Călin Dobra, președintele PSD Timiș.

E adevărat, domnule Călin Dobra, că s-au făcut „schimbări doar de dragul schimbărilor, pe criterii politice”, dar vă rugăm să vă amintiți când s-au făcut și cine le-a făcut în ultimii 30 de ani. Dacă le veți face publice, vom fi de acord cu dvs. și nu va mai fi nevoie să ne-o mai spuneți și să ne-o repetați. În ceea ce privește afirmația că PNL nu va promova oameni experimentați, așa cum a făcut PSD”, vă mai rugăm să-i numiți pe specialiștii dvs. experimentați care au adus bunăstare județului Timiș.

Despre admin 6624 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

1 comentariu

  1. E in firea lucrurilor ca orice Gîgă ajuns la putere sa dea jos tabloul de pe perete si sa-l agate pe al sau.
    NB,
    dle Dobra, parca sinteti hotul care striga „hotiiii!” 😀
    Cine a spus prima data „ciocu` mic, acum noi sintem la putere”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.