Colegi din presă, gata cu duplicitatea!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Regret, dar nu am încotro. Sunt silit să renunț la embargoul pe care mi l-am impus de a nu critica sub nicio formă prin demersurile mele editoriale colegi din presă. O fac acum, în raport cu una dintre cele mai puternice televiziuni de știri, Antena 3. Motivul este revolta pe care mi-a stârnit-o o dezbatere, de altfel foarte bună, organizată de Mihai Gâdea în urmă cu două seri. O dezbatere despre consecințele vaccinurilor Covid.

În dezbatere au fost prezentate cazuri cutremurătoare, despre oameni care suferă și care probabil vor suferi toată viața consecințele vaccinurilor contra Covid. Aceste vaccinuri au fost practic impuse populației României, cele mai multe dintre categorii fiind supuse unui șantaj.

Oamenii nu puteau ieși din casă între anumite ore, dacă nu prezentau pașaportul Covid, nu puteau călători, nu se puteau aproviziona, nu aveau acces nici măcar în farmacii și în unități spitalicești. Sub acest multiplu șantaj, românii care aveau îndoieli legate de eficiența și siguranța unui vaccin care nu fusese testat în mod corespunzător și al cărui prospect cuprindea un număr mare de ambiguități, nu au avut încotro și au mers și s-au vaccinat.

La aceasta a contribuit o adevărată psihoză, întreținută uneori deliberat, alteori inconștient de cei mai înalți reprezentanți ai statului român. Care le-au dat cetățenilor asigurări peste asigurări că vaccinul este singura soluție pentru a nu se contamina mortal și pentru a nu deveni un pericol, tot mortal, pentru ceilalți oameni.

Este de notorietate publică faptul că domnul Raed Arafat, din poziția de secretar de stat în Ministerul de Interne, i-a amenințat cu închisoarea pe cei care refuzau să se vaccineze și a pus la cale un întreg sistem de cenzurare și de sancționare a cetățenilor care promovau cuvenitele rezerve față de vaccinurile anti-Covid.

În acest punct deschid un aliniat nou pentru a preciza că, în perioada respectivă, același Raed Arafat era confruntat cu o serie întreagă de dezvăluiri devastatoare privind fraudele pe care le orchestra într-o perioadă extrem de critică pentru România în domeniul achizițiilor de tehnică medicală destinată, cel puțin aparent, combaterii pandemiei.

De notorietate, din acest punct de vedere, antologică chiar, a devenit povestea izoletelor, care au fost achiziționate la niște prețuri astronomice de către instituțiile coordonate de Raed Arafat și care până la urmă au însemnat bani din banii publici aruncați pe fereastră.

Sau, ca să mă rezum la asta, așa-zisele unități spitalicești volante, construite în conturi, cu mulți bani investiți în ele, și care nu și-au dovedit sub nicio formă utilitatea. Ca să nu mai vorbim – și chiar închei acum acest capitol Arafat – despre evacuarea forțată, generatoare de victime, aruncate și ele în gropi comune, în saci negri de plastic, a spitalului Foișor din Capitală.

Ei bine, în toată această perioadă extrem de critică pentru România, câțiva corifei au Antenei 3, în frunte cu Radu Tudor, au promovat în mod agresiv necesitatea vaccinării întregii populații, căutând cu lumânarea și aducând în studio medici care se situau cu vehemență pe aceeași parte a baricadei.

Lucrurile însă nu s-au oprit aici. Într-o perioadă în care Mihai Gâdea era plecat în Statele Unite, Radu Tudor s-a dezlănțuit, atacându-i pe sub centură pe colegii din presă care manifestau o altă opinie, cu precădere pe cei care îl criticau pe Raed Arafat.

În perioada respectivă, nu numai eu, ci și alți confrați am prezentat dezvăluiri bine documentate, din care reieșea nu numai faptul că Radu Tudor beneficia în fel și chip de favorurile lui Arafat, nu numai că acesta devenise un propagandist al lui Arafat, dar și că, prin intermediul unor așa-zise organizații ale societății civile, pe care le coordona direct și indirect, a montat atacuri dure împotriva unor colegi de-ai săi din presă.

De la mii de kilometri distanță, Mihai Gâdea a reacționat sărind în apărarea lui Radu Tudor și declarând textual că acesta este fratele lui.

Și lucrurile au continuat așa, până când situația s-a clarificat, s-a văzut de partea cui a fost dreptatea și s-a ajuns, iată, chiar la dosare penale grele, instrumentate în țară și pe întregul mapamond, legate de ilegalitățile din perioada pandemiei.

Dar până când anchetele declanșate se vor finaliza, Antena 3 a schimbat, iată, brusc macazul, a început să deplângă soarta victimelor Covid și, ușor-ușor, în mod abil, să îi demaște pe cei vinovați.

Aspectul pervers al acestui demers jurnalistic constă în faptul că la această schimbare de macaz redacția Antena 3 evită cu obstinație să-i contacteze pe toți cei care, în pandemie, și-au asumat riscuri, luptându-se din greu să demonstreze adevărata stare de lucruri.

Ca să dau doar două exemple, nu este invitat pe platoul Antenei 3 un Aurelian Popa, care s-a specializat practic în investigații legate de pandemie și care în fiecare zi a documentat într-un mod magistral consecințele nefaste ale administrării vaccinurilor.

Sau Iosefina Pascal, care este primul jurnalist din lume care a publicat contractul ticălos dintre Pfizer și Uniunea Europeană, contract multiplicat ulterior în fel și chip în diverse state, spre paguba cetățenilor.

Și închei aici acest demers, exprimându-mi încă o dată regretul că sunt silit să recurg la critici colegiale, dar și speranța că tresăririle de conștiință ale lui Mihai Gâdea îl vor determina pe acesta în perioada următoare să repare cât se mai poate repara din ce a stricat, începând cu scuzele pe care le datorează pentru dezinformarea promovată de Antene cetățenilor acestei țări.

Sorin ROȘCA STĂNESCU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.