Clădirea fostei prefecturi, scoasă din nou la vânzare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Italienii de la Bedi Agri SRL, societatea care este proprietara clădirii în care a funcţionat la Lugoj Prefectura Judeţului Severin, şi-au anunţat intenţia de vânzare a imobilului contra sumei de trei milioane de euro, informează lugojeanul.ro.

Clădirea a fost ridicată între anii 1843-1859 şi a fost sediul administrativ al Comitatului Severin (1860-1880), sediul administrativ al Comitatelor Caraş şi Severin (1881-1926) şi Prefectura judeţului Severin (1927-1948)”. Face parte din ansamblul declarat monument istoric Piaţa „I. C. Drăgan”.

Având în vedere trecutul istoric al imobilului, Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş şi Primăria Lugoj au prioritate dacă doresc să-l achiziţioneze. Direcţia de Cultură a anunţat deja că nu îşi exercită dreptul de preempţiune şi că transferă acest drept, conform legii, Primăriei Lugoj.

Primarul Lugojului cere consilierilor locali ca în şedinţa de joi să-şi exprime votul dacă sunt sau nu de acord ca imobilul să fie achiziţionat de către administraţie şi să revină în patrimoniul local.

În 2007, clădirea a vândută de către Primăria Lugoj contra sumei de 871 de mii de euro italienilor de la Bedi Agri, care în următorii doi ani au reabilitat-o.

De atunci însă, clădirea a stat cu lacătul pe uşă, incercările proprietarilor de a o transforma pe rând în mall, spaţiu pentru birouri şi policlinică au eşuat.

Un alt aspect important este faptul că pe clădirea respectivă este pusă o ipotecă, de către o bancă, în valoare de 1.150.000 de euro.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.