CJ Timiş a făcut investiţii importante la CSEI „Al. Roşca”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Consiliul Județean Timiș a făcut investiții importante la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Lugoj, unde aanul trecut a fost finalizată construcția unui nou corp de clădire destinat terapiilor specifice. Suma alocată de către CJT pentru acest obiectiv s-a ridicat la 800.000 lei. De asemenea, a fost achiziționat un microbuz școlar pentru transportul copiilor din satele din apropierea Lugojului. „Sunt de părere că, dacă nu investim în educație, condamnăm copiii la o viață mediocră.

Astfel, am conside-rat necesar să aducem condițiile de studiu în normalitate, să eliminăm o barieră în dez-voltarea lor. Ceea ce am realizat la Lugoj anul trecut multiplicăm și la celelalte școli aflate în administrarea Consiliului Județean, în funcție de necesități. Chiar de curând, am lansat un proiect de reabilitare a școlii Iris din Timișoara”, a spus Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Pe lista obiectivelot de investiții din 2018 s-au aflat și achiziționarea a două centrale termice și ignifugarea podului clădirii destinat inter-natului. De asemenea, au fost înlocuite con-ductele subterane de alimentare cu agent termic la corpul de clădire al internatului. Inclusiv activitatea educațională specifică a beneficiat de sprijin financiar din partea CJ Timiș. Astfel, au fost achiziționate materiale necesare activității de terapie logopedică și un instrument de evaluare pentru diagnoza psihoeducațională a copiilor.

AL PRESS

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.