Cine ești dumneata, Dana Țepeș?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Interviu cu președintele filialei USR Lugoj

Sunt un om obișnuit, o lugojeancă la fel ca toate celelalte lugojence. M-aș carecteriza ca un om cinstit și de încredere, ca un bun profesionist. Meseria mea este de expert contabil, meserie care mi-a dat încredere în mine. Sunt un bun  profesionist și dețin și funcția de responsabil financiar în cadrul USR Timiș. Sunt membru fondator al Filialei USR Lugoj, cu toate că eu nu mi-am dorit niciodată o carieră politică. Elementul declanșator a fost Ordonanța 13. Atunci am înțeles că doar ieșind în stradă cu protestele noastre nu realizăm nimic. Implicarea politică este calea prin care putem schimba lucrurile. Vinovați de relele din politică suntem cu toții. Complicitatea tacită încurajează derapajul politic. Cu alte cuvinte, somnul națiunii zămislește monștri. Eu sunt o luptătoare. Mi-am crescut singură copilul și sunt animată mereu de spiritul corectitudinii. Implicarea în politică cred că este o obligație civică de care fiecare cetățean trebuie să fie conștient. Este nevoie de oameni cinstiți, de buni profesioniști pentru a așeza țara asta în normalitate. 

Am înțeles că USR se dorește a fi partidul anti-sistem, care coagulează energiile celor care vor cu adevărat o schimbare, care se implică în viața publică și își asumă o doctrină de centru-dreapta modernă. Care sunt valorile în care credeți?

Valorile în care credem sunt: Libertatea, însoțită de responsabilitate. Economie de piață și libertatea economică. Educație și șanse pentru toți. Respectul și garantarea proprietății private. Libertate religioasă. Respectul față de viața privată. Demnitatea persoanei. Dreptatea, Adevărul. Competența. Meritocrația. Integritatea. Respectul față de lege și stat de drept. Libertatea de expresie. Drepturile omului. Respectul față de cultura europeană clasică. Valorile și principiile morale euro-atlantice.

Deci susțineți că USR este forța schimbării, forța care va duce România înainte spre economie de piață, spre Europa, spre libertate? Cum veți reuși să puneți în practică aceste deziderate la Lugoj?

USR propune soluția pentru cheltuirea ONESTĂ, TRANSPARENTĂ și EFICIENTĂ a banilor publici, și anume schimbarea MODULUI în care se face administrație. Nu atât CE, cât CUM! Primăria ar avea suficienți bani pentru rezolvarea tuturor problemelor Lugojului, cu condiția ca aceștia sa fie ÎNMULȚIȚI prin fonduri europene, și mai ales fiindcă, astfel, sunt și SECURIZAȚI în mod automat. Mai exact, propunem ca lugojenii să fie consultați în permanență, nu să li se ceară doar un vot politicianist o dată la 4 ani. Noi, USR, nu ne vom lăsa până nu vom implementa BUGETAREA PARTICIPATIVĂ la Lugoj. Adică o consultare a cetățenilor prin VOT, în legătură cu propunerile pentru buget venite inclusiv din partea lor, în fiecare an, înainte de votarea bugetului în Consiliu. Aceasta este și prevederea legală, dar consultarea trebuie să fie REALĂ, nu de formă, nu doar cu partidele care au reprezentare în Consiliul Local, pentru ca lugojenii să poată depune proiectele pe care și le doresc. Odată „împământenită” această practică, odată devenită TRADIȚIE la Lugoj, nu va mai avea nici un primar curajul să o schimbe.

Dan TIMARU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.