Cinci tiruri pline cu deșeuri din Italia au fost descărcate la Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Reacție rapidă a polițiștilor timișeni și a celor de la Garda de Mediu. Oamenii legii au oprit marți, la Lugoj, 5 șoferi de tir să descarce peste 110 tone gunoi pe o proprietate închiriată de o firmă din Bihor. Gunoiul a fost adus ilegal din Italia, spun oamenii legii.

Un lugojean care locuiește în zonă a observat, marți, cele 5 tiruri, pe o platformă betonată. Omul i-a văzut pe șoferi că au început să descarce și și-a dat seama că autotrenurile sunt încărcate cu gunoi. A sunat imediat la Poliția Locală, iar oamenii legii i-au anunțat pe polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Spre locul indicat s-au deplasat cei de la IPJ Timiș, însoțiți de un procuror, dar și de reprezentanți ai Comisariatului Județean de Mediu Timiș.

„În urma verificărilor efectuate, a reieşit că platforma ar fi deținută de către o societate comercială, care la data de 01.10.2021 ar fi încheiat un contract de închiriere cu o altă societate comercială, cu sediul în municipiul Oradea, județul Bihor. De asemenea, cele 5 autotrenuri conduse de șoferi de naționalități poloneze și ucrainene ar fi intrat în România din Italia, încărcate cu deșeuri mixte și ar fi avut ca destinație pentru descărcare imobilul din Lugoj, situat pe strada Herendeștiului. Cantitatea de 111.580 kg de deșeuri și cele 5 semiremorci au fost indisponibilizate, deșeurile urmând a fi returnate exportatorului”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Oamenii legii au întocmit acum un dosar penal pentru „eliminarea deșeurilor care au făcut obiectul transferului, în spații neautorizate sau prin constituirea de depozite ilegale”, dar și pentru „exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu”.

Vezi AICI sosirea celor 5 autotrenuri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.