Ciclocross, mtb și alergare. Ultimele zile de înscrieri la Lunca Timișului CX UCI-C1

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Înscrierile pentru Lunca Timișului CX UCI C1, se mai pot face doar până Miercuri, 9 Noiembrie 2022.

Lunca Timișului CX UCI C1 este un eveniment sportiv internațional desfășurat pe durata a două zile, destinat profesioniștilor, dar și amatorilor, care cuprinde pe lângă cursele de Ciclocross și curse destinate iubitorilor de mountain bike și alergătorilor.

Doritorii se pot înscrie aici: https://ltcx.ecostuff.ro/lunca-timisului-cx-inscrieri/

Peste 250 de concurenți din țară și din străinătate sunt înscriși deja la evenimentul ce va avea loc Sâmbătă 12 noiembrie și Duminică 13 Noiembrie, lângă Urseni, la 10 km de Timișoara, începând cu ora 9.00.

Ziua de Sâmbătă, 12 Noiembrie este dedicată Ciclocross-ului, cu 3 curse înscrise în Calendarul Internațional UCI, (Elite Men, Elite Women, Junior Men) curse de categorie C1, dar și prima etapa de Cupă Națională de Ciclocross a României. Cicliști din Spania, Italia, Belgia, Slovacia, Ungaria și România au confirmat deja prezența la eveniment. Traseul este unul clasic de ciclocross cu bariere de lemn, urcări, coborâri, zone tehnice și zone de viteză, cu o lungime de aproximativ 3 kilometri și va fi parcurs de mai multe ori în funcție de categoria de vârstă a concurenților.

Prima cursă a zilei îi vizează pe iubitorii de mountain bike, care vor fi primii care vor testa noul traseu de pe Luncă. Cursa va fi scurtă ca distanță și timp, dar solicitantă – aproximativ 24 de kilometri cu o oră și un pic limită de timp.

Ziua de Duminică, 13 Noiembrie este dedicată alergătorilor și copiilor. Alergătorii au de ales între două curse, una de 6 km și cea de 12 km, ambele parcurgând același traseu de ciclocross, cu iarbă, zone tehnice, urcări și coborâri. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 14 ani vor avea de ales între cursele de mountain bike și alergare.

Participanții vor fi așteptați la linia de finish cu medalii, mâncare câmpenească și hidratare corespunzătoare.

Participarea se face pe baza unei contribuții de 50 de lei. Suma strânsă va fi direcționată înspre construirea și dezvoltarea Woodrocks – tabără, loc de experimentare, construire, educație ecologică și sustenabilitate – proiect EcoStuff.

Deoarece ne dorim să promovăm sportul și mișcarea în aer liber în rândul copiilor, participarea celor cu vârsta de până în 14 ani inclusiv este GRATUITĂ.

Detalii suplimentare despre eveniment gasiti aici:

Facebook – https://www.facebook.com/events/968388457887886

Instagram – https://www.instagram.com/ecostuff.romania/

Web – https://ltcx.ecostuff.ro/

Lunca Timișului CX este un eveniment organizat de EcoStuff Romania, un program Ro Bike Valley inițiat de Decathlon și implementat de Fundația Comunitară Timișoara, având sponsori Nokia și domestique.cycling, în parteneriat cu Primăria Comunei Moșnița Nouă, Federația Română de Ciclism și Universitatea de Vest Timișoara.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.