CFR face reduceri la bilete și abonamente pentru elevi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Reduceri avantajoase pentru elevi

În contextul începerii școlilor, CFR Călători recomandă elevilor să îşi achiziţioneze din timp biletele/abonamentele pentru a călători spre/dinspre locul în care învaţă. Călătoria elevilor la transportul feroviar este reglementată de HG 42/2017.

Reduceri la bilete

Elevii    din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera  gratuit  legitimaţii de călătorie/abonamente la toate categoriile de tren.

Reduceri la abonamente

Elevii  beneficiază de abonamente   lunare la toate trenurile cu reducere 50% sau 100%, după caz. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a 2-a, se eliberează pentru  distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat.

De exemplu, un elev plăteşte doar   57,50 lei pe un abonament lunar Regio, clasa a 2-a pe ruta Buziaș– Timișoara Nord, în loc de 111.30 lei cât ar costa călătoriile la preţ redus 50%, timp de 21 de zile lucrătoare pe lună.

Alte exemple de tarife la abonamentele lunare, tren Regio clasa a 2-a, pe următoarele rute:

 • Timișoara Nord – Băile Calacea: 42,50 lei
 • Timișoara Nord – Giarmata: 42,50 lei
 • Buziaș – Lugoj: 47,50 lei
 • Vinga – Arad: 47,50 lei
 • Sântana – Arad: 47,50 lei
 • Subcetate – Simeria: 47,50 lei
 • Simeria – Brănișca: 47,50
 • Șag Hm. – Arad: 42,50
 • Eliberarea  biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:
 • pentru elevii din învăţământul obligatoriu, profesional – inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta  carnetul de elev vizat  pentru anul şcolar în curs (având CNP completat pe prima pagină).
 • pentru  elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverința doveditoare şi certificatul de naștere în copie;
 • în cazul   elevilor care beneficiează de gratuitate, conducerea unităţilor de învăţământ va menționa pe carnet la rubrica “menţiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuității.

La verificarea legalităţii călătoriei în tren, conform prevederilor HG nr. 42/2017, elevii vor prezenta legitimaţia de călătorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs şi un act de identitate, respectiv carte de identitate sau paşaport; elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor prezenta numai legitimaţia de călătorie şi carnetul de elev.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat legitimaţie de călătorie pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei  www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon din  stațiile CFR, 021/9521 (pentru traficul intern plecări/sosiri din Bucureşti Nord) și  telefon  0256/493806 din Gara Timișoara Nord sau să se adreseze personalului nostru din staţii.

AL PRESS

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.